Laatste melding

Facebook brw Oss

Artikelen

 

IN MEMORIAM


28-12-2010

 

Arie van Tilburg

 

Heden, laat in de middag (28 december) bereikte ons het bericht dat Arie van Tilburg was overleden.
Een hele schok, want Arie was ’s morgens nog op de kazerne geweest.
Arie was sinds maart 2003 via IBN bij brandweer Oss tewerk gesteld. Door de jaren heen hoorde Arie gewoon bij brandweer Oss. Arie stond voor iedereen klaar, als je hem iets vroeg dan zorgde hij daar ook voor.
Arie was ook opgelucht toen hij hoorde dat hij bij brandweer Oss mocht blijven, ondanks de regionalisering. Hij had er heel veel zin in om in de nieuwe organisatie te mogen werken.
Het mocht helaas niet zo zijn.

 

 

 

 


 

23-06-2011

 

Mari_van_Boekel

 

Op donderdag 23 juni 2011 kregen we de trieste mededeling dat Mari van Boekel overleden was. Een week eerder werd Mari ziek, zonder dat het bekend was waarom hij ziek was. Het ging van kwaad naar erger. Nog voordat er een diagnose gesteld kon worden, is Mari overleden.

 

Mari begon zijn loopbaan op 22 mei 2003 bij de oprichting van de jeugdbrandweer. In zijn brief schreef hij dat het altijd al zijn interesse had om bij de brandweer te gaan. Ook zijn oom was bij de brandweer. Er kwam al na één jaar een einde aan de jeugdbrandweer, omdat Mari de leeftijd van 18 jaar had bereikt. Er was op dat moment nog geen goede gelegenheid om direct door te stromen naar de “volwassene” brandweer.

 

Op 1 september 2006 was het zover dat Mari toetrad tot brandweer Oss, post Oss. Zoals elke brandweerman, volgde hij de opleiding tot brandwacht. Deze werd·met succes·op 5 november 2007 afgerond. Vanaf dat moment mocht Mari ook mee uitrukken.

Hierin was hij zeer fanatiek en vastberaden. Zijn pad in de bestrijding van branden en verlenen van hulp was duidelijk van zijn gezicht te lezen. Duidelijk met het doel voor ogen en zeer geconcentreerd.

 

In 2007 begon Mari ook aan de cursus brandwacht 1steklasse. Tijdens deze cursus had hij tegenslag van een ontstoken hand, die maar niet wilde genezen. Hierdoor kon·hij niet gelijk met zijn collega’s de cursus·beëindigen. Op 20 november 2008 was hij toch zover, dat alle modules, die recht geven op het diploma brandwacht 1ste klasse, behaald waren.

Mari was altijd aanwezig·bij de activiteiten van de brandweer en van de Osse Brandweer Vereniging. Hij hielp waar hij kon en zette zich altijd in voor de volle 100%. Mari was een bescheiden jongen die niet snel op de voorgrond trad. Hij wachtte altijd rustig zijn beurt af en liet iedereen uitpraten voordat hij deel nam aan het gesprek.

 

Wij zijn Mari zéér erkentelijk voor wat hij heeft betekend voor de brandweer van Oss, we zullen hem missen.

 

gastenboek en kaart van Mari, klik hier


 

17-06-2015

 

Jos Pittens

 

Op woensdag 17 juni 2015 kregen we de trieste mededeling dat Jos Pittens overleden was.

 

Begin april ging het niet goed met Jos en is hij naar het ziekenhuis geweest voor een controle. Daarna kreeg hij te horen dat er op diverse plaatsen kanker geconstateerd was. De strijd om tegen deze kanker te vechten was heftig, maar Jos heeft deze ongelijke strijd verloren.

 

Jos begon zijn loopbaan op 1 juli 1990 bij brandweer Oss.

Als medewerker van CHV was hij al lid van de bedrijfsbrandweer en had hij al brandweer opleidingen op zak.

 

 

 

Jos was zeker sociaal en betrokken. Dat zijn de in het oog springende eigenschappen van Jos. Een klop op de schouder. Een praatje. Het zijn de kleine dingetjes waarmee mensen een  verschil kunnen maken binnen een team. Jos was zo'n verbindende factor.

Naast een sociaal mens, was Jos vooral ook vrachtwagenchauffeur. In hart en nieren. Fanatiek en gedreven. Maar ook zeer serieus op de momenten dat het er op aan kwam.

Jos presteerde het om in zijn carriëre maar liefst 15 diploma's en certificaten te behalen met een gemiddelde van een acht.

 

Gastenboek en kaart van Jos, klik hier