Laatste melding

Facebook brw Oss

De Ice Bucket Challenge of ALS Ice Bucket Challenge (Nederlands: IJsemmeruitdaging) is een actie en internetmemedie sinds de zomer van 2014 in omloop is en die als doel heeft ofwel een emmer ijswater over het hoofd te gieten, ofwel een donatie te doen aan de ALS Association, een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor patiënten met amyotrofe laterale sclerose (ALS).

Als post Oss zijn wij uitgedaagd door onze collega's van de Post Maasdonk. Wij hoefde ook niet lang na te denken over deze uitdaging, omdat onze post bekend is met deze vreselijke ziekte. Een kort berichtje deze ochtend was voldoende om met veel collega's deze uitdaging aan te gaan. Hierbij opgemerkt dat het geen uitdaging is, maar gewoon een kwestie van doen.

Zo werd Charles Mallo gevraagd om dit feit vast te leggen. Waarvoor onze dank.

Hieronder kunt u het resultaat zien.

Als post hebben wij natuurlijk ook 3 kandidaten uitgenodigd om ons voorbeeld te volgen.

Dit zijn:

  • Het KMT, ofwel het Korps Managment Team brandweer Brabant Noord
  • Post Berghem
  • Post Uden

Natuurlijk hebben wij als post een donatie gedaan aan de ALS stichting. Ook u wordt van harte uitgenodigd om hieraan te doneren. Ik verwijs u hiervoor naar Stichting ALS.

Post Berghem nam de uitdaging van post Oss aan en volgde het voorbeeld door met de gehele post een emmer ijswater over zich heen te gooien. Zij deden dit op 27 augustus 2014.

Als post hebben ook zij drie ander uitgedaagd om hun voorbeeld te volgen.

Dit zijn:

  • brandweer Texel
  • brandweer Someren
  • De dames van BB 

 

Icebucket Challenge Brandweer Oss from Ronald Jongen on Vimeo.

 

20140826-6

20140826-10

20140826-11

20140826-12

Foto's en film post Oss door Charles Mallo.