Laatste melding

Facebook brw Oss

Op vrijdag 3 oktober was het NK MTB Overheid weer op de Witte Ruijsheuvel te Oss. Na 2 jaar van modder en sneeuw was dit jaar gekozen voor een eerdere datum met hopelijk beter weer. Hier was dus ook niets over te klagen, want het was een mooie warme dag.

 

Tijdens het NK MTB Overheid is 1 organisatie voor het Nederlands kampioenschap op de MTB voor Politie, Ambtenaren, Waterschap en Brandweer. Van de brandweer waren een 30 personen naar Oss gereisd om mee te strijden voor de hoogste eer.

Vanuit post Oss waren er 4 deelnemers.

De 4 deelnemers van brandweer Oss

Dit waren Ybe Verreijt in de klasse +40 en Jos Geurts, Ruud Mandingers en Ronald Jongen in de klasse +50.

 

Om 14.00 startte de wedstrijd met de politie als eerste vertrekkende. De brandweer vertrok om 14.03 voor de wedstrijd van 1 uur en 1 ronde.

Ruud en Ybe vertrokken gelijk in de voorste linie en Jos en Ronald volgde op enige afstand.

 

Bij het begin van de 2de ronde moest Ruud de wedstrijd staken. Hij had veel last van een val in de opwarmronde, waarbij hij met de ribben op het stuur terecht was gekomen.

 

Ybe had op het einde 6 ronden gereden en Jos en Ronald elk 5 ronden. Ondanks dat het mooi weer was, was het afzien door het warme broeierige weer. De vele, soms venijnige, klimmetjes zorgde ervoor dat er flink is afgezien. Toch kunnen we terugkijken op een mooie wedstrijd.

 

Ybe eindigde op een verdienstelijke 2de plaats in zijn klasse.

 

Hieronder enkele sfeerfoto's van het evenement, welke zijn gemaakt door Hennie Bunthof.

 

De start

 

Berg op

 

Een stukje rustig

 

20141003-7

 

20141003-8

 

20141003-9

 

De finish