Laatste melding

Facebook brw Oss

Woningbrand Molenstraat

Op zondagmorgen rond 7.00 uur komt er een melding van een woningbrand aan de Molenstraat te Oss. Als de melder langs het pand komt, ziet hij rook uit het dak komen. Hierop wordt er een 2 groepsalarm gemaakt. Bij aankomst van de eerste  tankautospuit blijkt de rook te komen uit een loods aan de Haarviltstraat. Na het forceren van de deur worden in het pand 3 vuurhaarden aangetroffen.

 

Het pand wordt gebruikt voor de opslag van diverse materialen van een restuarant uit de buurt. De brand wordt snel geblust, maar de rook zorgt voor veel overlast. 

 

De deur aan de voorzijde van het pand wordt geforceerd, omdat er ook rook in dit gedeelte van het pand staat. Tevens kan er zo gecontroleerd worden of er brand is in dit gedeelte.

 

Als alles gecontroleerd is en de brandhaarden geblust, wordt het pand door middel van een ventilator vrij van rook gemaakt. Nadat er is gemeten of de rook weg is en er geen giftige stoffen (koolmonoxide) in het pand voorkomt, worden het pand weer vrijgeven.

 

Stichting Salvage wordt opgeroepen om het pand af te sluiten en de gevolgen van de brand op te ruimen. Hierna wordt het pand overgedragen aan de politie.

 

Ingezette voertuigen:

  • 3131TS Oss
  • 3151HW Oss
  • Politie

 

De volgende foto's en video's zijn beschikbaar gesteld door Maickel Keijzers

 

 

20141109-31

 

20141109-32

 

20141109-36

 

20141109-38