Laatste melding

Facebook brw Oss

20-jan Beestenbende op kazerne Oss

Op woensdagmiddag 20 januari heeft de Beestenbende een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne van Oss.

De BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar die helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. Dit doen zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, als echte helden van de buurt!   

Samen met hun vriendjes en/of vriendinnetjes gaan ze er in teams één uurtje per maand op uit, onder begeleiding van één of meer volwassenen. Zo zorgen ze ervoor dat het geen beestenbende wordt in de buurt.

De kinderen gaan op pad in een opvallende BeestenBende-outfit, bestaande uit een felgeel, goed zichtbaar hesje, een stoere cap en natuurlijk een knijper om het afval op te rapen. Ook binnen de gemeente Oss is deze club actief en helpen de jongens en meisjes om de buurt te helpen schoonhouden! 

De BeestenBende beloont kinderen graag voor hun inzet. Daarom zijn er verdeeld over het schooljaar exclusieve BeestenBende-evenementen (lokaal en nationaal). Deze keer hebben ze daarvoor de brandweer benaderd, met de vraag of we een rondleiding wilden verzorgen voor zo’n 40 kinderen. Na gelang de inschrijving blijkt de brandweer toch wel heel erg leuk (en spannend) te zijn, en is de teller gestopt op 130 kinderen. We hebben vier ploegen gemaakt welke in een carrouselvorm onderstaande onderdelen hebben gedaan:

  • Rondleiding door de kazerne en het bekijken van de brandweerauto’s
  • Hulpverlening waarbij ze zelf een stukje mochten knippen met de schaar
  • Wat zie je als je huis vol rook staat? In de ruimte van de jeugdbrandweer lopen door rook en door de warmtebeeldcamera kijken
  • Buiten spuiten met een echte brandweerslang

Nadien in de hal en kantine (want die was te klein) nog wat drinken met een koekje. Bij het naar huis gaan was er voor iedereen een key-cord van de brandweer en een doe-boek van Professor Blussemans.

Het was dus afgelopen woensdag erg druk op onze post, en het was een zeer geslaagde middag. Op onderstaande linkjes wat nadere informatie over deze middag.

http://www.mijnbeestenbende.nl/events-en-fotos/oss/event-87/verslag.html

                          

http://www.d-tv.nl/index.php/nieuws/23151-beestenbende-bij-brandweer-video.html

 

20160120 19

 

20160120 16 20160120 21

 

20160120 14

 

20160120 23

 

20160120 18

 

Foto's : Hennie Bunthof