Laatste melding

Facebook brw Oss

30-mei Woningbrand Lisztgaarde

Oss, 30 mei 2016 : Maandagavond komt er tijdens de hevige buien een melding van een woningbrand aan de Lisztgaarde te Oss. De melder spreekt van gekleurde rook welke uit het dak komt. Het vermoeden is dat de bliksem een half uur voor de melding in het pand zou zijn geslagen.

 

Bij aankomst van het eerste voertuig wordt melding gemaakt van een vuurhaard onderaan de trap. De deur zit op slot en de bewoners zijn niet thuis. Hierop wordt de deur geforceerd om een toegang tot het pand te krijgen.

 

20160530 21

Foto : Charles Mallo

 

Bij het betreden wordt onderaan de trap een kleine vuurhaard gevonden, maar dit blijkt een plaatje te zijn welke van het plafond is gekomen. De vuurhaard wordt snel gevonden in het plafond op de eerste verdieping.

Hierop wordt een straal ingezet en het vuur snel geblust. De rook is enorm en door de ramen open te zetten wordt het zicht snel beter.

 

20160530 14

Foto : Hennie Bunthof

 

20160530 25

Foto : Charles Mallo

 

Als het vuur onder controle is, wordt de ventilator ingezet om de rook uit het pand te blazen.

Bij het verbeterde zicht, blijkt een groot gedeelte van het plafond in brand te hebben gestaan. Op enkele plaatsen wordt er nog meer van het plafond gesloopt om alle brandhaardjes uit te kunnen maken en om te controleren of er een doorbranding is naar andere kamers.

Als alles geventileerd en gecontroleerd is kan het pand worden overgedragen aan stichting Salvage. De bewoners waren niet thuis en verbleven elders.

Hoewel gesproken werd over mogelijke blikseminslag, kon daarvoor geen bewijs gevonden worden.

 

Video : 112 Nieuws Oss