Laatste melding

Facebook brw Oss

28-jun Laatste oefening Hans Reijers

Oss, 28 juni 2016 : Op dinsdagavond 28 juni was het weer zo ver: de laatste oefening van een korpslid welke de brandweer gaat verlaten. Dit keer viel de eer toe aan Hans Reijers. Hans is op 20 maart j.l 55 jaar geworden en heeft daarom besloten dat het tijd werd om te stoppen bij de brandweer.

 

Daarom stond deze dinsdag in het teken van de laatste oefening waarbij Hans aanwezig is.

 

20160628 2

 

Terwijl heel de post zich op de kazerne verzameld had, zat Hans gezellig met zijn familie op de Heuvel te eten bij H32.

Nadat hij klaar was met eten, dit was zo geregeld, kwamen diverse brandweerwagens de Heuvel oprijden om Hans naar zijn laatste oefening te brengen. Op het terras werd hij in zijn pak gehesen en voor deze ene keer mocht hij bevelvoerder zijn, zodat hij voorin het voertuig mocht gaan zitten.

 

20160628 4

 

De voertuigen gingen op weg naar het Hunnepad in Oss, waar Hans een bedrijf heeft in interieurbouw. De rest van de post had zich daar al verzameld.

 

Als eerste mocht Hans een verkenning uitvoeren in het pand, met ademlucht op. In eerste instantie dacht Hans dat hij leiding mocht geven, omdat hij tijdelijk een rood hesje had gekregen, maar niets was minder waar. De manschappen deden helemaal niets en Hans mocht zelf de ademluchtapparatuur omdoen en in het pand op zoek gaan naar een groot bord.

 

Na enig zoeken kwam Hans naar buiten met een bord. Hierop was een foto in fragmenten te zien.

 

20160628 7

 

De bedoeling was om de fragmenten uit te zagen en er weer 1 foto van te maken. Hiervoor moest hij in zijn werkplaats geblindeerd met ademlucht op 2 schragen en een decoupeerzaag gaan halen.

Zoals het een goed vakman betaamd, kon hij blindelings zijn geredschap vinden en naar buiten brengen.

 

20160628 11

 

Buiten weden alle fragmenten ruw uitgezaagd, zodat binnen met de zaagtafel netjes langs de randen de fragmenten uitgezaagd konden worden. 

 

20160628 12

 

Hierna was het een fluitje van een cent om de fragmenten aan elkaar te leggen. De foto was genomen bij het afscheid van een andere collega en voor Hans het teken dat ook hij afscheid kan gaan nemen.

 

20160628 13

 

Als laatste mocht Hans nog een Abraham plaatsen op het dak.

Normaal wordt er een Abraham op het dak geplaatst bij de collega die 50 jaar wordt. Hans is nu 55 jaar.

 

Op 20 maart 2011 zouden de collega's een Abraham gaan plaatsen, maar 1 uur voordat dit ging gebeuren, kwam er een alarm voor de hoogwerker. Normaal het middel om de Abraham te gaan plaatsen. Of dit nog niet voldoende was kwam er net voor 12 uur nog een melding van een binnenbrand bij een zorginstelling. Na 12 uur moest er nog een voertuig naar dezelfde melding als de hoogwerker.

 

Na het incident zijn de voertuigen en manschappen nog langs Hans gegaan, maar is de Abraham niet geplaatst.

 

Vandaag mocht Hans dit zelf rechttrekken, door de Abraham zelf op zijn bedrijfspand te plaatsen.

Hiervoor was de hoogwerker opgesteld en mocht Hans met de Abraham naar boven.

 

20160628 18 

 

Hierna is alles ingepakt, om in de kazerne nog na te praten over de loopbaan van Hans. Later in het jaar volgt nog een officiële afscheidsreceptie.

 

Foto's zijn allen gemaakt door Hennie Bunthof.