Laatste melding

Facebook brw Oss

13-jul Rondleiding st Bosjuweel

Oss, 13 juli 2016 : Enkele maanden geleden zijn wij benaderd of er een mogelijkheid was om op de brandweerkazerne van Oss een rondleiding te verzorgen voor een groep mensen met een verstandelijke beperking. Over zo’n vraag hoef je eigenlijk niet na te denken, dus het antwoord was gelijk "JA, dat gaan we doen!"

 

Na aanleiding van deze toezegging, heeft op woensdag 13 juli stichting Bosjuweel een bezoek gebracht aan de kazerne van post Oss.

 

Stichting Bosjuweel organiseert al 22 jaar vakanties voor verstandelijk gehandicapten. Alle vakanties zijn in Nederland, rondom het wonderschone ‘Rijk van Nijmegen’ en op Texel. De vakanties zijn bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijk beperking die graag met andere mensen op vakantie gaan.

De groepjes bestaan uit 9 tot 13 gasten per vakantie. Elke vakantieweek heeft een thema, en voor deze groep was dat Politie en Brandweer.

 

DSC01454

 

Na een welkom in de kantine zijn er eerst verhalen verteld wat ze allemaal al hadden gedaan in de voorgaande dagen, en sommigen waren zelfs paraat met brandweerhelm en kleding. Men had er echt zin in.

Hierna is iedereen naar buiten gegaan om te kijken naar de brandweerwagens en om zelf met een echte ‘brandweerspuit’ te kunnen spuiten. Met veel plezier werden er diversen pylonen omver gespoten en moest er regelmatig worden ‘ingegrepen’ dat men elkaar niet nat ging spuiten.

 

DSC01460

 

We hadden ook een kleine uitdaging, omdat de leiding de lunch was vergeten. We hadden immers afgesproken, dat men de lunch op de brandweerkazerne zou gebruiken. Omdat er toch gegeten moest worden, had de leiding besloten om eerder te vertrekken.

Dat gaf voor ons geen prettig gevoel, waarop we namens de brandweer een plan plus uit de kast hebben gehaald, en snel wat boodschappen hebben gedaan.

Daarna de tafel dekken, waarna we allemaal samen gezellig hebben gegeten.

Een prachtige opmerking “He, brandweermeneer: moeten wij dit nu zelf betalen” ging over in een daverend applaus toen wij vertelden dat ze dit van de brandweer kregen.

 

IMG 0080

 

Daarna is er buiten nog een groepsfoto gemaakt, waarna iedereen na veel bedankjes weer is vertrokken. Voor ons een paar uurtjes tijd waarmee we een groep heel erg blij hebben gemaakt, en wat is er mooier dan dat?

Het was reuze fijn om dit voor deze mensen te kunnen doen.

 

DSC01473