Laatste melding

Facebook brw Oss

18-jul Keukenbrand Sterrebos

Oss, 18 juli 2016 : Op maandag 18 juli komt er om 22:22 uur een melding binnen van een keukenbrand op de Sterrebos 775 in Oss. Het eerste bericht dat vanuit de alarmcentrale komt is, dat het een brand betreft op de zevende verdieping.

 

Op deze melding geeft de bevelvoerder direct opdracht om ook de hoogwerker te alarmeren. De Sterrebos is een serviceflat van BrabantZorg en BrabantWonen, en is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder die zorg, ondersteuning of persoonlijke begeleiding nodig hebben.

 

20160718 18

Foto : Charles Mallo

Ter plaatse aangekomen blijkt er veel rookontwikkeling te zijn geeft de reeds aanwezige Politie aan, dat de bewoner vermist is, en dat de aangrenzende appartementen zijn ontruimt. Hierop wordt middelbrand gemaakt, waarna ook de tweede tankautospuit uit Oss (3132TS) uitrukt. Bij de procedure middelbrand gaat ook de Officier van Dienst rijden (0093OVD), evenals de waterwagen (post Heesch, 1761TW).

 

Op de zevende etage aangekomen staat de gehele gang, met daarin een achttal appartementen, stijf onder de rook. De hoogwerker wordt naar de zijde van de brand gedirigeerd (dit is namelijk aan de andere kant dan de hoofdingang van het gebouw).

Met 1 straal wordt de brand in de keuken snel geblust en wordt de overdrukventilator, die via de hoogwerker naar boven is gebracht, ingezet.

Een verkenning geeft aan dat er niemand in het brandende pand aanwezig is. Ook worden alle andere appartementen in dat deel gecontroleerd, en het is inderdaad juist dat alle bewoners in veiligheid zijn. De ploeg van de tweede TS (3132) doet een controle op de zesde etage en de gang welke zich naast het deel bevind was de brand is.

 

20160718 12

Foto : Hennie Bunthof

 

20160718 13

Foto : Hennie Bunthof

 

Door de automatisch dichtvallende klapdeuren bij een brandalarm is de rook binnen 1 compartiment gebleven. Gelukkig komt daarna snel het bericht dat de bewoner elders is. Na het ventileren wordt de stichting Salvage ingeschakeld om ondersteuning te bieden bij het voorkomen van meer nevenschade.