Laatste melding

Facebook brw Oss

26-jul Gebouwbrand Spitsbergerweg

Oss, 26 Juli 2016 : Op dinsdag net voor 12:00 komt er een melding van een gebouwbrand aan de Spitsbergerweg te Oss. Hierop wordt i.v.m. de vakantie Totale Post Oss gealarmeerd. Na verder uitvragen van de melder, hij geeft aan dat er rook uit het pand komt, wordt een 2de voertuig gealarmeerd en de officier van dienst.

 

Bij aankomst van het eerste voertuig wordt de beheerder met een brandslang van de kantine aangetroffen. De beheerder is na de melding begonnen met het blussen van de brand. Dit is echter maar gedeeltelijk mogelijk, omdat de brand zich achter de gevelplaten bevindt.

 

20160726 2

Foto : Charles Mallo

 

Bij het afbranden van onkruid langs de gevel is er brand ontstaan achter de gevelbeplating. Achter de gevelbeplating zitten houten balken, plastic voor afscherming van de isolatie en steenwol isolatie.

 

De brand is alleen te blussen door de gevelbeplating weg te halen en de vuurhaarden achter de beplating af te blussen. Hiervoor zijn diverse platen weggehaald. Ook de dakrand is hierbij los gemaakt om er zeker van te zijn dat het vuur niet het dak reeds had bereikt.

 

20160726 7

Foto : Charles Mallo

 

Het probleem was niet aan 1 zijde van het pand, maar aan 2 zijden. Ook aan de andere zijde zijn gevelplaten weggehaald om te controleren of het vuur achter deze platen uit was. Na het verwijderen van deze platen moest ook op deze plaats nageblust worden.

 

20160726 10

Foto : Charles Mallo

 

Voor de nazorg is de stichting Salvage gewaarschuwd, zodat er snel begonnen kon worden met de reiniging en wederopbouw van het pand.

De rook was ook naar binnen getrokken, waardoor er ook in het pand een rookgeur waarneembaar was.

 

20160726 9

Foto : Charles Mallo