Laatste melding

Facebook brw Oss

16-aug Schuurbrand Joh.Poststraat

Oss, 16 augustus 2016: Net voor 2:00, komen er bij de alarmcentrale diverse telefoontjes binnen van een schuurbrand aan de Johannes Poststraat te Oss. Er zijn ook door de centralist via de telefoon diverse knallen te horen. Hierop worden 2 blusvoertuigen gealarmeerd: 3131TS van post Oss en 0331TS van post Berghem.

 

Bij het uitrukken wordt door de centralist meegegeven dat er diverse knallen te horen waren en heel veel meldingen. De schuur staat in de Johannes Poststraat maar hoort bij de woning aan de Iman van de Boschstraat. Onderweg is de rook al goed waarneembaar. Een rode gloed geeft duidelijk aan dat het pand behoorlijk brand.

 

20160816 1

 

Als de 3131TS ter plaatse is worden direct 2 stralen uitgerold om voor afscherming van het huis te dienen. De garage/schuur staat geheel in brand en is niet meer te redden.

De stralen worden zo ingezet dat het huis niet in brand kan vliegen. Hiervoor is 1 straal naast de woning ingezet en de andere straal vanaf de brandgang aan de andere zijde.

Er wordt gelijk een waterwinning opgebouwd, omdat de vuurbelasting behoorlijk hoog is. Ondertussen is ook de 2de TS 0331TS geariveerd en ook zij leggen stralen af om het vuur te stoppen en te bedwingen. De toegang tot de woning is nabij de brand en is op dat moment niet toegankelijk. Een verkenning geeft aan dat er geen rook in de woning staat, dus is er geen noodzaak om een toegang tot de woning te forceren. In de woning zijn nog enkele honden aanwezig, maar het wordt veilig geacht.

 

20160816 2

 

Als het vuur bedwongen is blijken buurtbewoners/bewoners de voorraam van de woning te geforceerd te hebben om de honden uit de woning te halen.

 

De woning kon door de snelle inzet behouden blijven en heeft weinig schade. Alle dieren hebben de brand overleeft, zelfs de kippen in het hok naast de schuur.

De garage/schuur is geheel verloren gegaan en de party-tent naast de woning heeft grote schade opgelopen. Bij de achterburen zijn diverse delen van het huis gesmolten. Hiervoor is de stichting Salvage gewaarschuwd, om voor de afhandeling van de schade te zorgen.

 

De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.