Laatste melding

Facebook brw Oss

24-sep Industriebrand Schadewijkstraat

Oss, 24 september 2016 : Op zaterdagmorgen omstreeks 01.22 uur wordt er gealarmeerd voor “BRAND INDUSTRIE” aan de Schadewijkstraat 99 in Oss. Conform procedure is dit een oproep voor twee tankautospuiten (Berghem 0331TS / Oss 3131TS) en de Officier van Dienst (OVD 0093).

 

Bij het inmelden van het eerste voertuig geeft de meldkamer brandweer door dat het gaat om een uitslaande brand, en dat verdere gegevens ontbreken. De bevelvoerder van de 3131TS geeft direct opdracht om een redvoertuig te alarmeren (Oss 3151HW). Als de 3131TS de Schadewijkstaat inrijd, geeft de Politie aan dat deze beter naar de achterkant aan de Gasstraat Oost kunnen rijden.

 

20160924 25

Foto : Edwin Smits

 

Daar treft men een uitslaande brand in een loods waaraan aan beide zijden een garageboxen zitten. Er worden direct twee stralen hogedruk ingezet om te zorgen dat het vuur niet verder gaat richting de beide garageboxen. De tweede TS (0331TS) komt ook ter plaatse en deze gaat in overleg naar de voorzijde van de loods in de Schadewijstraat.

 

Ondertussen wordt door de 3131TS de waterwinning gereed gemaakt, welke zich op nog geen 10 meter achter het voertuig bevind. Daarna gelijk een verdeelstuk waarbij men overgaat op lagedruk. Met een koevoet worden er wat planken verwijderd zodat men makkelijker naar binnen kan blussen. Ook wordt doormiddel van de spreider de deur van de garage aan de rechterzijde open gemaakt. In dat deel is nergens een doorslag en zit er ook nog geen rook binnen.

 

20160924 23

Foto : Edwin Smits

 

De 0331TS, welke ondertussen aan de voorzijde staat, is ook begonnen met twee stralen hogedruk om de belendende percelen af te schermen en gaat daarna ook over op lagedruk. Op dat moment is het helder dat de brand zich niet verder kan uitbreiden en wordt er brandmeester gegeven.

 

20160924 21

Foto : Edwin Smits

 

Met de hoogwerker wordt er vanaf de bovenzijde goed gekeken naar de scheiding tussen de gebouwen en worden er kleine vuurhaartjes geblust. Tijdens de werkzaamheden ruikt men gas. Bij de binnenverkenning blijkt dat hele meterkast verbrand is en ook de gasleiding helemaal weg is. Daarnaast is ook de waterleiding lek, en is ook de stroom in de naastgelegen panden uitgevallen. Hierop wordt Enexis ter plaatse gevraagd om dit op te lossen.

 

Er blijft echter een klein deel van een plat dak roken en later staan daar de vlammen weer op. Twee personen krijgen opdracht om de beschermde zaagkleding aan te trekken, en via de hoogwerker met de motorkettingzaag het platte dak open te zagen. Dit om er zeker van te zijn dat het vuur daar zeker uit is.

 

20160924 18

Foto : Edwin Smits

 

De Officier Bevolkingszorg (OBV-BZ) komt ter plaatse voor opvang van personen en het regelen van o.a. een veilige afzetting.  

 

 

Video : Edwin Smits

 

Video : Edwin Smits

 

Video : Edwin Smits

 

Video : Edwin Smits