Laatste melding

Facebook brw Oss

18-okt Woningbrand Molenweg

Oss, 17 oktober 2016: Rond kwart over zeven ’s avonds wordt post Oss gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand aan de Molenweg te Oss. Omdat de melding een uitslaande woningbrand betreft, wordt er conform procedure Middelbrand gemaakt. Daarop worden zowel de eerste als tweede tankautospuit (respectievelijk 3132TS en 0034TS) van post Oss gealarmeerd, evenals de officier van dienst (OVD) en de waterwagen (1761WT) van post Heesch.

Uit voorzorg laat de eerste tankautospuit van post Oss, eveneens de hoogwerker (3151HW) meerijden.

 

De politie bevestigt dat de brand uitslaand is, en geeft via de meldkamer brandweer door dat de brand zich aan de achterzijde van het pand bevindt. De achterzijde kan via de brandgang bereikt worden.

 

20161018 4

Foto : Charles Mallo

 

Bij aankomst op het meldadres, zijn de rookpluim en vlammentongen al zichtbaar. Het eerste voertuig wordt opgesteld net voorbij het pand (om ruimte voor de hoogwerker te laten) en de eerste straal hogedruk wordt ingezet. Hierbij wordt al snel duidelijk dat het gaat om twee, aangebouwde, gelijkvloerse woonvertrekken. Een daarvan staat in lichterlaaie.

 

De tweede ploeg vangt aan met een vluchtige verkenning van het dak van de betreffende aanbouw. Omdat er sprake is van nog een mogelijke vermiste, wordt de ambulance gewaarschuwd. Later blijkt er niemand meer aanwezig te zijn en kan de ambulance onverrichter zaken terugkeren.

De eerst aangekomen ploeg blust afwisselend de brand en probeert de rook te verdrijven. Dit is nodig om de stoom, die ontstaat bij het blussen, en de rook snel uit de kleine woonruimte te verdrijven.

 

Als het vuur is geblust en het dak is gecontroleerd en de aangrenzende woonvertrekken zijn gecontroleerd en geventileerd, wordt het sein brandmeester gegeven. Het woonvertrek is volledig uitgebrand, maar uitbreiding naar de andere woonvetrekken kon worden voorkomen. In de andere vertrekken is wel de nodige water- en roetschade.

 

Een woordvoerder van de politie meldt dat een verwarde bewoner is aangehouden wegens mishandeling en brandstichting. De bewoner zit voorlopig vast voor verhoor.

 

20161018 9

Foto : Charles Mallo