Laatste melding

Facebook brw Oss

04-nov Overdracht voertuig Aspen aan jeugdbrandweer

Oss, 4 november 2016 : Na enkele maanden aan voorbereiding was het dan zover. De officiële overdracht van de tankautospuit aan Jeugdbrandweer Brabant-Noord, door Aspen Oss BV.

 

De bedrijfsbrandweer van Aspen Oss BV beschikt sinds kort over een nieuwe tankautospuit. Voor het oude blusvoertuig werd al snel een nieuwe bestemming gevonden: "de helden van de toekomst", aldus Herbert van der Hoek, manager SHE Operations bij Aspen Oss BV.

Wim Janssen, teamleider repressie en tevens verantwoordelijke voor de jeugdbrandweer binnen Brandweer Brabant-Noord sprak, de genodigden kort toe. Hierbij gaf hij aan hoe belangrijk het opleiden van de jeugdleden is en wat de bijdrage van goed materieel hiervoor betekend.

De schenking van de tankautospuit is een hele stap vooruit bij het opleiden van de jeugdleden, die mogelijk in de toekomst zullen doorstromen naar de 'grote brandweer' en daar hun assistentie zullen verlenen bij mogelijke incidenten bij Aspen Oss BV. "Daarmee is de cirkel rond," vervolgt Janssen.

 

Nadat de sleutel van de tankautospuit formeel werd overgedragen door Herbert van der Hoek, namens Aspen Oss BV, aan Carolien Angevaren, sectorhoofd repressie bij Brandweer Brabant-Noord, konden de jeugdleden van de vier jeugdbrandweerposten hun nieuwe voertuig van de cadeauverpakking ontdoen en voor het eerst aanschouwen.

Toen alle luiken en deuren waren opgetrokken, werd de tankautospuit door alle aanwezige jeugdleden aandachtig bekeken.

 

20161104 1

 

Na het bekijken van het voertuig werden onder het genot van een drankje en een stukje gebak de laatste dankwoorden aan elkaar uitgewisseld, waarna het tijd was om weer huiswaarts te keren.

 

Hoewel de tankautospuit in Oss gestationeerd is, is het voertuig beschikbaar voor alle jeugdbrandweerposten van Jeugdbrandweer Brabant-Noord.