Laatste melding

Facebook brw Oss

12-jan Winkelbrand Gasstraat Oost

Oss, 12 jan 2018: Op vrijdagavond komt er een melding van een brand industrie. Volgens de procedure worden er 2 tankautospuiten (TS), een hoogwerker (HW), waterwagen (WW) en Officier van Dienst (OVD) gealarmeerd.

 

Volgens de melder en politie betreft het een uitslaande brand.

Als de eerste TS ter plaatse is, ligt er aan de zijkant van het pand een raam eruit en is er een felle brand in het pand. 

 

20180112 31

Foto : Gabor Heeres

 

De brand kan snel geblust worden met 1 straal hoge druk. Als de ruimte verkend wordt, blijkt het te gaan om het kantoor gedeelte van het pand.

De rest van het pand is gevuld met een stevige rook.

 

20180112 35

Foto : Gabor Heeres

 

Al snel kan er een deur geopend worden, zodat de eerste rook uit het pand kan trekken. Even later is ook de eigenaar ter plaatse, zodat meerdere deuren geopend kunnen worden.

Als de roldeur open is en er 2 ventilatoren ingezet zijn, kan het pand verder geventileerd worden.

 

20180112 38

Foto : Gabor Heeres

 

Bij de verkenning is ook duidelijk geworden dat er in een groothandel van verf en schildersmateriaal ook een grote hoeveelheid rook binnen is. De eigenaar van dat pand wordt ook gebeld, om het pand open te maken, zodat ook daar geventileerd kan worden.

 

20180112 38

Foto : Gabor Heeres

 

Het kantoor van de tapijthandel heeft zware brand, rook en waterschade opgelopen. De winkel heeft rookschade evenals de groothandel in verf.

Aangezien de brand onder verdachte omstandigheden heeft plaats gevonden, stelt de Politie een nader onderzoek naar de oorzaak.