Laatste melding

Facebook brw Oss

Koninklijke onderscheidingen bij afscheid

Op 5 september 2014 hebben Louis (in het korps beter bekend als "de Lous) van de Camp en Hennie Teunissen een koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer van de post Megen. De twee kregen de onderscheiding van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans in de brandweerkazerne van Megen. Ze zijn tijdens hun officieel afscheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen de koninklijke onderscheiding, omdat Louis na 35 dienstjaren en Hennie na 25 dienstjaren gestopt zijn bij de brandweer in Megen. De tijd was er rijp voor, om na zoveel mooie jaren bij de brandweer, hun brandweerkledij aan de bekende wilgen te hangen.

 

Hoewel beide brandweerlieden verschillend waren, hadden zij 1 ding gemeen: beide waren het fanatieke pompbedieners/chauffeurs. Waar ze ook niet in verschilde was het opscheppen over hun eigen inzet. In dat opzet waren ze allebei de "BESTE CHAUFFEUR" die Megen heeft gehad.

Waar ze wel verschillend in waren, was de manier HOE ze de beste waren. Waar "de Lous" een theoretisch en praktisch man was, was Hennie een pure praktijkman. "de Lous" doet dan ook alles met den kop.

 

Beide brandweerlieden deden veel voor de brandweer. Van het schoonhouden van de kazerne en de oprit van kazerne bij sneeuwval, tot het poetsen van het voertuig en de pomp. De ene op woensdag en de andere tijdens de uitruk(als daar tijd voor was).

Beide konden hun eerste uitruk nog goed herinneren: 'De Lous" bij Jan de Schokker en Hennie bij de Ossfloor.

 

Door het vertrek van "de Lous" en Hennie gaan er ook vele specifieke eigenschappen en uitspraken weg.

Hierbij enkele voorbeelden:

  • Kijk wat vaker in de pan van de kapper
  • Ze moeten mij altijd hebben
  • Ons Corien (was ook chauffeur geweest)
  • Val toch kapot, en ouwe hond ook.

 

In de druk bezochte receptie zijn zij toegesproken door Wilfred Witsiers, Henk van Buuren en daarna door de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans. Na vele mooie worden konden de aanwezige beide heren en hun wederhelften de felicitaties in ontvangst nemen van hun collega's en afscheid van hen nemen.

 

Later op de avond heeft Post Megen samen met genodigden op een gezellige feestavond dit afscheid nog dunnetjes overgedaan.

 

Hennie teunissen

 

Louis vd camp

Foto's : Hans v.d.Poel