Laatste melding

Facebook brw Oss

Autobrand Nieuwe Hescheweg

In de nacht van zaterdag op zondag rond de klok van 3 uur, komt er een melding binnen van een autobrand op de Hescheweg. Hierop wordt 1 ploeg gealarmeerd. De melder geeft aan dat de auto onder een carport staat en de bewoners van het pand, mogelijk nog binnen zijn. Als de melder daarna aangeeft dat de benzinetank is mogelijk aan het ontploffen is, wordt er door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand en gaat de 2de tankautospuit gealarmeerd. Het eerste voertuig is ondertussen uitgerukt en krijgt te horen dat er 2 auto's onder de carpoort staan, waarvan er 1 brand. De carport begint ook vlam te vatten en de bewoners zijn nog in het pand.

 

Ter plaatse aangekomen staan beide auto's in brand en ook de carport brandt reeds. De bewoners zijn nog binnen. Direct gaan de manschappen naar binnen om de bewoners uit de woning te halen. Het bejaard echtpaar wordt snel naar buiten gebracht. Dit is nog een flinke klus, omdat de vrouw in een rolstoel zit. Er wordt een ambulance opgeroepen, omdat beide personen rook hebben binnengekregen. 

 

Ondertussen is het tweede voertuig ter plaatse gekomen er is er ook is er al een ploeg begonnen met de blussing. Hiervoor wordt ook schuim afgelegd. De rook is zo erg dat er in de omgeving bij diverse panden het brandalarm afgaat. Als de brand geblust is, blijkt dat voorkomen is dat de brand naar binnen is geslagen. Er is wel veel rook in de woning.

 

De bewoners konden, nadat ze door het ambulancepersoneel zijn nagekeken, met opgeroepen familie mee naar huis. Stichting Salvage werd opgeroepen voor het verder afhandelen van de schade. De brandweer heeft het pand overgedragen aan de Politie voor verder onderzoek.

 

Ingezetten voertuigen:

  • 3131TS Oss
  • 3151HW Oss
  • 3132TS Oss
  • 0093OVD
  • Politie
  • Ambulance

 

Onderstaande foto's en video's beschikbaar gesteld door Maickel Keijzers.

 

 

20141109-3

 

20141109-4

 

20141109-1

 

20141109-7

 

20141109-13

 

20141109-14