Laatste melding

Facebook brw Oss

De organisatie van Winterland doet deze middag een beroep op de brandweer omdat het dak van de ijsbaan dreigt in te storten.

Door een flinke pak sneeuw beginnen de liggers van het dak ernstig door te buigen, waardoor de organisatie direct heeft besloten om de ijsbaan te sluiten. Men heeft al tijdens de eerste sneeuwval geprobeerd om de sneeuw vanaf de onderzijde van het, uit tentzeil bestaande, dak te krijgen maar dit is door het grote gewicht niet gelukt.

 

 Winterland_01

foto: Maickel Keijzers

 

De snelste oplossing was om via de hoogwerker met een straal hogedruk de sneeuw van het dak te spuiten. Ook dit was nog een hele klus aangezien het een dikke pak sneeuw betrof. Het eraf vegen met een bezem of stripper vanuit de hoogwerker was geen optie. Gelukkig stopte na enige tijd het sneeuwen wat de werkzaamheden toch wat makkelijker maakten.

 

 

Winterland_04.jpg

 

 

foto: Maickel Keijzers

 

 

Na ruim 3,5 uur was alle sneeuw van het dak verwijderd. De hele klus veroorzaakte wat overlast voor het winkelend publiek, waarvan de meeste daarvoor wel begrip hadden. De organisatie laat de verhuurder van de tent komen om voor alle zekerheid te controleren of alles nog veilig genoeg is om de schaatsbaan weer te openen.

 

Winterland03.jpg 

foto: Maickel Keijzers

 

 

 

Naar alle waarschijnlijkheid kan men hier morgen (zondag) weer schaatsen.