Laatste melding

Facebook brw Oss

24-mei Woningbrand Ritmeester

Oss, 24 mei 2016: Op dinsdagmiddag komt er een melding van een woningbrand in de Ritmeester te Oss. Er schijnt niemand thuis te zijn en er komt veel rook naar buiten.

Bij aankomst van het eerste voertuig wordt veel rook uit het dakraam en onder de pannen waargenomen. De politie ter plaatse informeert de brandweer dat het gehele pand onder de rook staat en dat alles dicht is.

 

20160524 1

Foto : Hennie Bunthof

 

Om toegang tot de woning te krijgen, wordt met de "bonkie" getracht de voordeur te forceren. Als het onderpaneel uit de deur gestoten is, kan de woning met 1 straal hoge druk betreden worden.

 

20160524 14

Foto : Charles Mallo

 

Bij de verkenning van de benedenverdieping, wordt in de keuken een brandhaard aangetroffen. Deze wordt snel geblusd met de straal hoge druk. De tweede ploeg heeft ondertussen de achterdeur geopend en zij gaan naar binnen om te ventileren en verder te verkennen.

 

20160524 3

Foto : Hennie Bunthof

 

Door de dichte rook is het lastig om door het pand heen te gaan, maar nadat enkele ramen geopend zijn en de vuurhaard geblust, wordt het zicht snel beter. 

 

20160524 22

Foto : Charles Mallo

 

Ondertussen zijn de gealarmeerde bewoners ook thuis aangekomen en bevestigen dat er niemand binnen is.

 

De keuken is grotendeels uitgebrand en de rest van het huis heeft schade opgelopen door de rook. Nadat er overal is gecontroleerd op mogelijk branduitbreiding en het huis is gecontroleerd op koolmonoxide, kan het pand overgedragen worden aan de bewoners en de inmiddels gearriveerde stichting Salvage.