Laatste melding

Facebook brw Oss

09-jun Jaarverslag 2015 post Oss

Het is een aantal jaren geleden (2002) dat het laatste jaarverslag is verschenen, en een aantal personen binnen de post Oss kennen het bestaan hier niet eens van.

 

Binnen de post werden door verschillende leden de jaarverslagen regelmatig geraadpleegd. Doordat er personen binnen de brandweer afscheid hebben genomen en de organisatie is gewijzigd, is er jammer genoeg geen vervolg aan de jaarverslagen meer aangegeven.

Gelukkig is er van alle gemaakte verslagen nog altijd een hardkopie en een digitale versie.

Dit jaar is de traditie weer opgepakt en er voor post Oss weer een jaarverslag gemaakt met daarin echt de dingen van onze post.

Gelukkig met heel veel mooie momenten, maar ook de zwarte bladzijden die we helaas ook het afgelopen jaar samen hebben meegemaakt.

 

In het jaar waar we nu zitten en het jaar van het laatste jaarverslag is er veel veranderd binnen onze organisatie.

De vrijwillige brandweer van toen is er niet meer, omdat er veel is veranderd. We zijn geen brandweer Oss meer, maar vallen als post onder de vlag van de regionale brandweer.

 

Ondanks de vele veranderingen is Oss nog steeds een groot steunpunt binnen de organisatie door de verschillende regionale taken en voertuigen die aan Oss zijn toebedeeld.

Daarnaast is de huisvesting van de afdeling risicobeheersing, een stukje logistiek, de materialen voor opleiden en oefenen en het onderhoud aan de ademluchtmaterialen. In 2016 zal de afdeling logistiek in Oss alleen maar verder groeien. Door mogelijke nieuwbouw elders in de regio, is de huisvesting van de afdeling logistiek in de kazerne van Oss van tijdelijke karakter.

 

Het aantal vrijwilligers binnen onze post is de laatste jaren kleiner geworden door afscheid van collega’s die gezien hun leeftijd uit dienst zijn gegaan, en collega’s die zijn verhuisd of een keuze hebben gemaakt voor een andere invulling van hun vrije tijd.

Gelukkig hebben we het afgelopen jaar ook 7 nieuwe collega’s welkom mogen heten. Hiervoor hebben we een grote wervingsactie gehouden met een goed bezochte openavond. De selectie- en adviescommissie heeft een zware taak gehad om hier de juiste keuze in te maken.

 

Post Oss is nog steeds de grootste vrijwillige post binnen onze regio, en het lukt ons nog steeds om op alle meldingen te gaan rijden met het gevraagde materieel.

Hierop mogen we samen trots zijn, want we weten allemaal dat het steeds moeilijker wordt door de drukkere sociale agenda’s van korpsleden en de werkgelegenheid, die steeds vaker buiten Oss is.

Gelukkig hebben we nog een aantal werkgevers die hun personeel laten gaan, als de pieper gaat. Iets wat voor velen vaak als normaal wordt gezien, maar waar een woord van dank zeer zeker op zijn plaats is.

Zonder de goedkeuring van deze werkgevers, konden wij als vrijwilligers de poort wel sluiten.

 

Hier is het jaarverslag van 2015 te niet meer te downloaden.

Wilt u niog een digitale kopie ontvangen, verzoeken wij u om ons een mail te sturen met het verzoek tot een kopie.

Dit kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.