Laatste melding

Facebook brw Oss

27-sep Laatste oefening John Dekker

Oss, 27 september 2016 ; In verband met het naderende afscheid van John Dekker, was er voor hem een laatste oefening georganiseerd bij Brabant Alucast. Ondanks alles, was John bij iedere oefenavond toch iets gespannen. Dat er een laatste oefening zou komen stond vast, maar welke avond en wat er georganiseerd zou worden was onbekend.

 

20160928 20

 

De oefening stond in het teken van de kwaliteiten van John: instructie geven en de hoogwerker 3151.

Voor deze gelegenheden was John eerst chauffeur van de 3131TS en mocht hij als eerste zijn vrouw Saskia thuis ophalen. Samen met de rest van de bemanning ging de rit naar Brabant Alucast waar alle collega's en oud-collega's John en Saskia opwachtte.

 

20160928 22

 

Als eerste mocht John de oud-collega's instrueren hoe zij de deurprocedure moesten uitvoeren. Omdat John in de gaten had dat hij meer succes zou hebben om zijn vrouw iets te leren, ging hij maar snel over om Saskia alle kneepjes van het vak te leren. Soms tot wanhoop van John.

Nadat het John toch gelukt was om Saskia iets van de brandweer te leren, mocht hij naar buiten om zijn voertuig, de hoogwerker 3151, op te stellen voor de volgende opdracht.

Hierbij werd John's rijkunst getest, want het voertuig stond in een laaddok geparkeerd met een kleine uitgang uit het dok.

 

Aangezien John vaak op dit voertuig heeft gereden, klaarde hij dit klusje met glans.

 

20160928 25

 

Het afstempelen van het voertuig liep enige vertraging op, omdat er een (bewuste) storing in het voertuig zat. Na enig denken, wist John de storing op te lossen en het voertuig op te stellen.

 

Hierna werden 2 oud-collega's in de korf gezet en een lange stok geplaatst aan de voorzijde van de korf. 

De opdracht was om 4 borden van het dak te halen en deze beneden op de grond te zetten. De borden moesten opgepikt worden met de stok op de korf en als handicap, stonden de borden zo ver op het dak, dat deze niet zichtbaar waren vanaf de onderbedienplaats van de hoogwerker. Op de korf was de camera geplaatst, zodat John met behulp van de camera de borden kon oppikken.

 

20160928 2

 

20160928 4

 

Nadat de oud-collega's met de eerste 2 borden hadden geholpen, kon John de laatste 2 borden zelf naar beneden halen. Hiermee bleek maar weer, hoe goed John de hoogwerker kan bedienen. Het is een hele prestatie om met behulp van een camera een bord op afstand op te pikken met gat van maar 5 cm groot.

 

20160928 29

 

Nadat de borden op de grond geplaatst waren, werd het voertuignummer van John's laatste oefening zichtbaar : 3151.

 

20160928 32

 

Als laatste na John Saski mee in de korf, om het geheel van bovenaf nog eens te bekijken.

Daarna werd er ingepakt en ging het gezelschap terug naar de kazerne om deze oefening nog na te "bespreken".

 

 

Foto's en video's van Hennie Bunthof en Edwin Smits.