Laatste melding

Facebook brw Oss

08-nov Laatste oefening Henk Aarssen

Oss, 8 november 2016 : Henk Aarssen, bevelvoerder in Oss, is recent 55 jaar geworden. Vanwege het bereiken van deze leeftijd heeft Henk besloten om plaats te maken voor de jeugd. Als voorzitter van de jeugdbrandweer Oss een een begrijpelijke keuze. Zoals het post Oss betaamd, werd er ook voor Henk een laatste oefening georganiseerd.

 

Met de werkgever van Henk, Agrifirm, was afgesproken dat Henk opgehaald werd van zijn werk, voor de laatste oefening. Henk werd verrast toen hij aan het werk was en er opeens enkele collega's rond hem heen stonden.

Nadat ze Henk mee naar buiten genomen hadden, werd Henk door de rest van de post en zijn familie opgewacht met alle voertuigen en toeters en bellen.

 

Video : Edwin Smits

 

20161108 7

Foto : Hennie Bunthof

 

Hierna ging het gehele gezelschap naar de kazerne. 

Op de kazerne werd er in de kantine verzameld, waar Henk werd uitgenodigd om aan een kwis mee te doen. De kwis was opgezet in de trant van "Who Wants to Be a Millionaire?". Met Henk als kandidaat.

 

20161108 9

Foto : Hennie Bunthof

 

Als fanatiek "facebooker" werd Henk eerst bevraagd over zijn 3 grootste onderwerpen : Ajax, Formule 1 en darten. Het werd als snel duidelijk dat Henk meer heeft met het op Facbook zetten van weetjes, dan met het onthouden.

Niet alle vragen, maar 2 wel, konden naar tevredenheid worden beantwoord. Zelfs de vele hulplijnen konden niet het juiste antwoord geven, ondanks de vele collega's met dezelfde interesses.

 

20161108 10

Foto : Hennie Bunthof

 

De volgende serie vragen hadden betrekking op de les- en leerstof van de jeugdbrandweer. Meer in de richting van Henk zijn kennisgebied. Hoewel Henk zich gelijk begon te verontschuldigen, dat hij in de organisatie zit van de jeugdbrandweer en niet zelf de jeugdleden opleidt. Hierbij ook de opmerking dat de lesstof van de jeugdbrandweer nog niet helemaal ansluit bij de huidige les- en leerstof van de moderne brandweerman.

 

Ondanks dit verweer had Henk geen moeite met de vragen en slaagde hij glansrijk.

 

Vanwege het glansrijk afsluiten van de kwis mocht hij in de huid kruipen van een shoarma bezorger. In de middagdienst bij Agrifirm wordt er steevast een broodje shoarma besteld. De echte bezorger hoeft niet naar de 6de verdieping van de fabriek te gaan om de schotel te bezorgen, maar Henk mocht wel een broodje bezorgen op de 6de verdieping van de slangentoren. 

 

20161108 13

Foto : Hennie Bunthof

 

Op een speciaal voor dit doel geprepareerde fiets, mocht Henk via een speciaal parcour naar de toren fietsen. Bij de toren aangekomen, mochten tot en met de zesde verdieping de trappen bestegen worden.

 

Als laatste onderdeel mocht Henk zijn favoriete plaatje op Facebook namaken.

Met watervoerende armaturen, moest Henk een "mannetje" maken.

Hiervoor was een verdeelstuk, 3 straalpijpen, 2 vaste bochten, 2 gierton aansluitingen en een broekstuk beschikbaar.

Na enig puzzelen was het "mannetje" klaar. Om het compleet te maken, werd de oude helm van Henk, welke hij ter beschikking van de jeugdbrandweer had gesteld, weer aan Henk overgedragen. Als laatste werd de Helm geplaatst en was het "mannetje" compleet. Het resultaat staat hieronder. Voor geïnteresseerden kunt u bij Henk de bouwtekening opvragen.

 

20161108 16

Foto : Hennie Bunthof

 

Hiermee was de laatste oefening ten einde gekomen.

Hierna is er nog enige tijd nagepraat. Vrijdag 11 november is het officiële afscheid van Henk op de kazerne in Oss.