Laatste melding

Facebook brw Oss

28-nov Uitslaande brand Kromstraat

Oss, 28 november 2016: Op maandagmiddag komt er een melding binnen bij de alarmcentrale van de brandweer, dat er een brand is aan de Kromstraat te Oss. Er worden ook vlammen waargenomen door de melder, dus wordt er conform procedure 2 tankautospuiten, een hoogwerker en de officier van dienst gealarmeerd. Tevens wordt de politie gealarmeerd.

 

Als de politie ter plaatse komt en de bewoners spreekt, blijkt er niets aan de hand te zijn. De ploitie geeft aan de alarmcentrale door dat het loos alarm is en de brandweer krijgt bij inmelden te horen dat hun komst niet nodig is en dat ze binnen kunnen blijven. Er wordt even nagesproken over de melding en dan keert een ieder weer terug naar de dagelijkse bezigheid.

 

Een grap van iemand, die een valse melding doet? Of is er iets anders aan de hand?

De melder heeft onderstaande video van het voorval gemaakt en aan de brandweer voorgelegd.

Als u, als onafhankelijke lezer, deze video voor de eerste keer ziet, zou u hetzelfde reageren als de melder of .........

 

Als je niet weet dat dit om een loos alarm ging, en de video onbevangen zou bekijken, zou u mogelijk het zelfde reageren als dat de maker van de video. De rook komt van een afvoer van een centrale verwarming. De laagstaande zon schijnt langs een muur tegen de achterzijde van de rook, waardoor deze dezelfde oranje kleur krijgt als de zon. Hierdoor lijkt het of er steeds vlammen vormen in de rook. Door de scherpe lijn tussen de rook en vlammen kun je opmaken dat er gezichtbedrog is.

 

De melder heeft oprecht vlammen hierin gezien en gedaan wat iedereen zou doen, de brandweer bellen. Ook wij bij de brandweer, moesten goed kijken of dit nu echte vlammen waren of iets anders.

Wij danken de maker van de video voor het opsturen van deze mooie opname.