Facebook brw Oss

Brandweer? Iets voor jou

Brandweer in actie

De Brandweer! Iets voor jou?

 

Wil jij er zijn, als in je omgeving mensen of dieren in nood zijn? Wil jij helpen, als hulp nodig is? Wil je weten hoe je mensen kunt redden en opvangen? Niet passief toekijken, maar actief optreden? ls brandweerman of -vrouw ben je goed getraind, goed voorbereid. Je werkt samen met vrouwen en mannen, waar je op kunt rekenen. Je bent meer dan collega's, je bent een team.

 

Opleiding is meer dan blussen.

 

De belangrijkste taak van de brandweer is het redden van mens en dier in nood. In de opleiding tot brandweerman of -vrouw, die je door de brandweer wordt aangeboden, leer je meer dan blussen. Minstens zo belangrijk is levensreddend werk. Je leert omgaan met redgereedschap en hulpverleningsmiddelen. Zo kun je ingezet worden bij stormschade, wateroverlast, verkeersongevallen en brand. Je leert gevaar te signaleren. En je leert om jezelf en anderen te beschermen. Je verlegt je grenzen.

 

Brandweermensen: meer dan collega's.

 

Als brandweerman of -vrouw maak je deel uit van een team. Sociale, sportieve mannen, vrouwen, beroeps en vrijwilligers, allemaal met een belangrijk doel voor ogen: helpen als het nodig is. Bij de brandweer train je gezamenlijk voor alle facetten van de hulpverlening. Zo groeit een band, die meer is dan collegialiteit. En weet of leer je dat je op elkaar kunt rekenen, dat je er nooit alleen voor staat. Bij de brandweer nemen we 'samen uit, samen thuis' absoluut letterlijk.

 

Overschakelen in een paar minuten.

 

Als je pieper gaat, schakel je binnen een paar minuten over naar je werk als brandweerman of -vrouw. Er kunnen mensen of dieren in nood zijn, bijvoorbeeld een zwaan verstrikt in een vissnoer, een vastgelopen lift, stormschade, wateroverlast, een ongeluk of brand. Je gaat met je team op weg om te helpen. Je komt op onverwachte plaatsen. Je weet dat je kunt helpen, want je bent goed getraind, goed voorbereid, ook al weet je nooit helemaal wat er komen gaat.

 

Eén à twee avonden per week.

 

Als vrijwilliger ben je één à twee avonden per week met de brandweer bezig. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding. Je volgt de opleiding en later train je mee met je collega's. Je wordt opgeleid tot brandwacht en je leert alles over levensreddende handelingen, blussen, brandblusmiddelen, beschermende kleding en veilig optreden op gevaarlijke plaatsen. Na de basisopleiding kun je doorleren en - als je daar voor in bent - leidinggeven op verschillende niveaus.

 

 

Interesse?

 

Neem dan contact op met de kazerne of kom een keer langs om te kijken en te praten.
Je vindt de kazerne aan de Wethouder van Eschstraat 260.
Wil je meteen solliciteren bij Brandweer Oss, vul dat het Sollicitatie formulier in, klik hier