Facebook brw Oss

In Memoriam

 

IN MEMORIAM


 

28-03-2020

 

Henk Aarssen

Op zaterdag 28 maart 2020 kregen we de trieste mededeling dat Henk Aarssen overleden was.

 Het ging met de gezondheid van Henk de laatste jaren, niet zoals je van een 58-jarige zou verwachten. Hierbij kwam vorige week ook nog het gevreesde COVID-19. Deze strijd was niet te winnen door Henk.

 Henk begon zijn loopbaan op 1 augustus 1996 bij brandweer Oss. Hij was toen al diverse jaren lid van de bedrijfsbrandweer van CHV en had al diverse brandweer opleidingen op zak.

 Binnen de brandweer werkte Henk zich op tot Brandmeester. Ook was hij diverse jaren actief als penningmeester van de Osse Brandweer Vereniging.

 Samen met zijn maatje Jos Pittens werkte hij aan het realiseren van de jeugdbrandweer. Na het overlijden van Jos, nam Henk de coördinatie van de jeugdbrandweer over.

 Nadat Henk stopte bij de repressieve brandweer op 11 november 2016, ging hij door als coördinator van de jeugdbrandweer. Afgelopen jaar is Henk met pijn in zijn hart gestopt als coördinator.

 Door de regelgeving rond het COVID-19 virus, werd er in de straat waar Henk woonde, afscheid genomen door de collega's.

 

 

 


 

17-06-2015

 

Jos Pittens

Op woensdag 17 juni 2015 kregen we de trieste mededeling dat Jos Pittens overleden was.

Begin april ging het niet goed met Jos en is hij naar het ziekenhuis geweest voor een controle. Daarna kreeg hij te horen dat er op diverse plaatsen kanker geconstateerd was. De strijd om tegen deze kanker te vechten was heftig, maar Jos heeft deze ongelijke strijd verloren.

Jos begon zijn loopbaan op 1 juli 1990 bij brandweer Oss.

Als medewerker van CHV was hij al lid van de bedrijfsbrandweer en had hij al brandweer opleidingen op zak.

Jos was zeker sociaal en betrokken. Dat zijn de in het oog springende eigenschappen van Jos. Een klop op de schouder. Een praatje. Het zijn de kleine dingetjes waarmee mensen een  verschil kunnen maken binnen een team. Jos was zo'n verbindende factor.

Naast een sociaal mens, was Jos vooral ook vrachtwagenchauffeur. In hart en nieren. Fanatiek en gedreven. Maar ook zeer serieus op de momenten dat het er op aan kwam.

Jos presteerde het om in zijn carriëre maar liefst 15 diploma's en certificaten te behalen met een gemiddelde van een acht.

 

 

 

 


23-06-2011

 

Mari_van_Boekel

Op donderdag 23 juni 2011 kregen we de trieste mededeling dat Mari van Boekel overleden was. Een week eerder werd Mari ziek, zonder dat het bekend was waarom hij ziek was. Het ging van kwaad naar erger. Nog voordat er een diagnose gesteld kon worden, is Mari overleden.

 

Mari begon zijn loopbaan op 22 mei 2003 bij de oprichting van de jeugdbrandweer. In zijn brief schreef hij dat het altijd al zijn interesse had om bij de brandweer te gaan. Ook zijn oom was bij de brandweer. Er kwam al na één jaar een einde aan de jeugdbrandweer, omdat Mari de leeftijd van 18 jaar had bereikt. Er was op dat moment nog geen goede gelegenheid om direct door te stromen naar de “volwassene” brandweer.

 

Op 1 september 2006 was het zover dat Mari toetrad tot brandweer Oss, post Oss. Zoals elke brandweerman, volgde hij de opleiding tot brandwacht. Deze werd·met succes·op 5 november 2007 afgerond. Vanaf dat moment mocht Mari ook mee uitrukken.

Hierin was hij zeer fanatiek en vastberaden. Zijn pad in de bestrijding van branden en verlenen van hulp was duidelijk van zijn gezicht te lezen. Duidelijk met het doel voor ogen en zeer geconcentreerd.

In 2007 begon Mari ook aan de cursus brandwacht 1steklasse. Tijdens deze cursus had hij tegenslag van een ontstoken hand, die maar niet wilde genezen. Hierdoor kon·hij niet gelijk met zijn collega’s de cursus·beëindigen. Op 20 november 2008 was hij toch zover, dat alle modules, die recht geven op het diploma brandwacht 1ste klasse, behaald waren.

Mari was altijd aanwezig·bij de activiteiten van de brandweer en van de Osse Brandweer Vereniging. Hij hielp waar hij kon en zette zich altijd in voor de volle 100%. Mari was een bescheiden jongen die niet snel op de voorgrond trad. Hij wachtte altijd rustig zijn beurt af en liet iedereen uitpraten voordat hij deel nam aan het gesprek.

 

 


28-12-2010

Arie van Tilburg

Heden, laat in de middag (28 december) bereikte ons het bericht dat Arie van Tilburg was overleden.
Een hele schok, want Arie was ’s morgens nog op de kazerne geweest.
Arie was sinds maart 2003 via IBN bij brandweer Oss tewerk gesteld. Door de jaren heen hoorde Arie gewoon bij brandweer Oss. Arie stond voor iedereen klaar, als je hem iets vroeg dan zorgde hij daar ook voor.
Arie was ook opgelucht toen hij hoorde dat hij bij brandweer Oss mocht blijven, ondanks de regionalisering. Hij had er heel veel zin in om in de nieuwe organisatie te mogen werken.
Het mocht helaas niet zo zijn.