Facebook brw Oss

03-aug Autobrand Begijnenstraat

Oss, 3 augustus 2020: In de nacht van zondag op maandag komt er via de politie een melding binnen van een politiewagen in brand. De positie van het voertuig zou Graafsebaan zijn, maar wordt gewijzigd naar de exacte lokatie in de Begijnenstraat.

 

Tijdens het opvragen van de melding wordt door de alarmcentrale aangegeven dat er een politiewagen door een aanrijding in brand zou staan. Ter plaatse aangekomen staat een zwaar gehavende politiewagen op straat en in de bosjes ernaast staat een wagen in brand. De bestuurder van de wagen is eerst tegen de politiewagen gereden en daarna de struiken voor de flat ingereden. Aanvankelijk zouden beide wagens roken, maar de politiewagen stond verder niet in brand.

 

De chauffeur van de politiewagen zat samen met zijn hond in de wagen en beide konden gelukkig zonder noemenswaardig letsel uit het voertuig komen. De bestuurder van de andere wagen, werd door 2 omstanders, die het ongeval zagen gebeuren, uit zijn wagen gehaald. Kort daarop brandde de gehele voorkant van de wagen en een gedeelte van de binnenzijde.

 

Met 2 stralen hoge druk werd de wagen snel geblust. Bij controle van het voertuig, wordt een grote gasfles gevonden. Deze fles was blootgesteld aan het vuur en werd uit de wagen gehaald om af te koelen.

Gelukkig was de brand nog niet zo ver ontwikkeld, dat de gasfles zou kunnen ontploffen. Indien dit wel gebeurd zou zijn, zouden de gevolgen niet te overzien zijn.

Niemand verwacht een "bom" in een auto. Maar bij een goed ontwikkelde brand en zo'n gasfles, was de term bom wel van toepassing.

 

De bestuurder van de wagen, welke in brand is gevlogen, is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

 

20200803 1

 

20200803 2

 

20200803 3

Foto's : Gabor Heeres