Facebook brw Oss

05-jun Molenstraat

Op woensdagmorgen komt er een melding van een brand gebouw aan de Molenstraat 153. Bij brand gebouw wordt een gebouw bedoeld, welke niet bedoeld is voor bewoning. Tijdens het rijden naar de kazerne, komt er de melding overheen, dat het een uitslaande brand is. Dit houdt in dat er een 2de TS wordt opgeroepen.

Bij aankomst is een grote rookpluim uit het dak zichtbaar. De politie heeft een raam geforceerd voor de toegang, omdat de deur dicht is en niet te open.
Met 1 straal HD wordt het pand betreden en op de eerste verdieping zijn reeds de aanwijzingen dat er in het pand een hennepkwekerij is gevestigd. Dit houdt in dat er goed gekeken moet worden naar losse draden waar nog spanning op kan staan.
Op zolder wordt een brand aangetroffen, welke geblust wordt. Aangezien er bij hennepkwekerijen vele doorvoeringen gemaakt zijn voor de afvoer van de lucht, is het niet onwaarschijnlijk dat de brand zich ook heeft uitgebreidt heeft naar andere ruimtes.

Op de eerste verdieping wordt een deurtje gevonden, waar een rode gloed zichtbaar is. Als de deur onder dekking van een straal wordt geopend, blijkt er nog een volledig werkende kwekerij achter de deur te zijn. De spanning is dus nog steeds aanwezig, terwijl er boven toch veel kabels verbrand zijn.

De stroom wordt uitgeschakeld en het pand kan nu veiliger gecontroleerd worden, als uit een controle blijkt dat de spanning nu echt van het gebouw is.

De kap van de woning is geheel van hout gemaakt en op deze plek heeft het gebrand. De naverkenning en het nablussen is geheel op de dakconstructie gericht. Door de pannen te verwijderen en een stuk van het dak, kan de brand geblust worden.

De Molenstraat was tijdens deze brand aan 1 zijde afgesloten, voor de veiligheid van de hulpverleners. De stoep werd afgezet, omdat er enkele pannen los op het dak lagen.

Als alle brandhaarden geblust zijn, wordt het pand aan de politie overgedragen.

Uitgerukte voertuigen:

  • 3131TS Oss
  • 3151HW Oss
  • 0331TS Berghem
  • 0093OVD OVD District III
  • Politie

20130605-31

20130605-32

20130605-33

20130605-34