Facebook brw Oss

Ongeval Kortestraat Dieden

Op donderdagmiddag even na 3 uur komt er een melding binnen van een ongeval met beknelling. Hierop wordt post Megen gealarmeerd met 1 tankautospuit. Bij het verder uithoren van de melder blijkt dat een vuilniswagen tegen een boom is gereden. Naast de brandweer is ook de ambulance en de politie gewaarschuwd.

Kort na de melding wordt ook het hulpverleningsvoertuig van post Oss gealarmeerd, omdat het wel eens een klus kan worden waar zwaar materieel bij nodig is. 

Bij aankomst van het eerste voertuig is de politie al aanwezig en de ambulance komt kort daarna ook ter plaatse. Na stabilisatie van het incident, wordt de deur aan de bijrijderszijde geopend, zodat een ambulancebroeder de beknelde chauffeur kan onderzoeken. 

Daarna wordt de situatie goed bekeken, om zo met een plan van aanpak te komen. De vuilniswagen is met de linker voorzijde tegen een bom gereden en de chauffeur zit klem tussen de stoel, dashboard en het stuur. 
Als eerste wordt de deur verwijderd, zodat er meer zicht is op de beklemming. Om de chauffeur te bevrijden wordt de stoel met behulp van een ram en spreider naar achteren gedrukt, zodat 1 been al vrij komt.
Als vervolgens alle materialen van de vloer verwijderd zijn, ontstaat ook ruimte bij het andere been. Door nog wat meer weg te halen rond de stuurkolom, is er voldoende ruimte om ook het andere been voldoende te kunnen bewegen. Als laatste is de stoelleuning nog wat verbogen, zodat de chauffeur via een redplank achterwaarts het voertuig kan verlaten. Op de brancard wordt de chauffeur verder onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

's-Avonds komt het bericht dat de chauffeur het ziekenhuis alweer mocht verlaten. Gezien de ravage, heeft de bemanning van de vuilniswagen erg veel geluk gehad en zijn ze beide met lichte verwondingen vrij gekomen. Ondanks dat er 1,5 uur voor nodig was om de chauffeur uit zijn benarde positie te bevrijden.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Ingezette voertuigen:

  • Politie
  • Ambulance
  • 2531TS Megen
  • 3171HV Oss

20131030-13

Foto : Charles Mallo

20131030-14

Foto : Charles Mallo

20131030-18

Foto : Charles Mallo

20131030-27

Foto : Charles Mallo

20131030-28

Foto : Charles Mallo

20131030-30

Foto : Charles Mallo

20131030-55

Foto : Charles Mallo