Facebook brw Oss

08-aug Woningbrand Orseleindstraat

Oss, 8 augustus 2018 : In de nacht van dinsdag op woensdag 8 augustus rond half 3 worden veel mensen wakker van enkele harde bliksem-inslagen. Zo ook veel brandweerlieden. 

 

Als de semafoon om 02:38:09 afgaat met de tekst "ALARM TOTALE POST OSS > PRIO 1 : BRAND WONING ORSELEINDSTRAAT OSS" is het duidelijk dat de blikseminslag schade heeft aangericht.

Tijdens het uitrukken van het eerste voertuig, wordt door de meldkamer aangegeven dat het om een uitslaande brand gaat. De zolderverdieping staat in brand. Hierop maakt de bevelvoerder middelbrand. Dit houdt in dat naast de inmiddels gealarmeerde hoogwerker ook een 2de tankautospuit (TS), een waterwagen en de officier van dienst gaat rijden.

 

20180808 1

Foto : Gabor Heeres

 

Ter plaatse aangekomen is duidelijk te zien dat er een behoorlijke uitslaande brand gaande is op zolder.

De bewoners hebben het pand verlaten, zodat direct met de blussing begonnen kan worden. 1 straal hoge druk wordt direct naar boven gedirigeerd.

Tevens wordt de waterwinning gereed gemaakt. Aangezien de brandkraan bij de buren voor de deur ligt, is de waterwinning snel opgebouwd.

 

20180808 2

Foto : Gabor Heeres

 

De tweede straal wordt door de hoogwerker mee omhoog genomen, om van buitenuit te blussen.

De vlammen worden snel minder als ook de 2de TS arriveert. Vanuit dit voertuig wordt 1 straal gebruikt voor blussing in het getroffen pand. De bemanning van het 2de voertuig gaat bij de buren inspecteren.

 

20180808 3

Foto : Gabor Heeres

 

Als de brand geblust is, wordt duidelijk dat de brand veel schade heeft aangebracht. De zolder van het pand is gedeeltelijk uitgebrandt en er is veel schade door brand, rook en water.

De bewoners zijn gelukkig met hun huisdieren goed uit het pand kunnen komen.

 

Essent is gewaarschuwd, omdat er in diverse woningen problemen waren met de electriciteit en met gas-aansluitingen.

 

20180808 4

Foto : Gabor Heeres

 

Video : Gabor Heeres