Facebook brw Oss

20-nov Jeugdlintjes jeugdbrandweer

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, was er in Oss weer de uitreiking van de SP Kinderlintjes.

 

Het is al weer 12 jaar geleden dat Lilian Marijnissen (SP) het initiatief genomen heeft, om kinderen uit de gemeente Oss die iets bijzonders hebben gedaan, in het zonnetje te zetten.

Dit gebeurt elk jaar door de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans.

Het kan gaan om kinderen die zich inzetten voor goede doelen: hardlopen om geld in te zamelen voor Kika of als vrijwilliger werk verrichten op de Kinderboerderij of bij het dierenasiel of rotzooi opruimen in de natuur of voor datgene wat bijzonder is.

 

20181120 11

 

Dit jaar waren ook de tien jeugdleden van post Oss genomineerd.

Ze wisten van niets en zijn naar de kazerne gelokt voor het maken van een groepsfoto. De ouders waren wel ingelicht en zijn ondertussen naar het gemeentehuis gegaan, waar later ook de groep van de jeugdbrandweer naartoe is gelopen.

Ze kwamen binnen in een volle raadzaal en wisten niet goed wat er nu ging gebeuren.

 

Op een hele mooie manier is er bij elke uitreiking van de lintjes en verhaal verteld waarom de persoon in aanmerking kwam voor een lintje. Het was voor alle aanwezige een echte verrassing, want alle kinderen waren met een smoes naar het gemeentehuis gelokt.

 

20181120 6

 

Onze jeugd heeft lang in spanning gezeten, want zij kregen als laatste hun de lintjes uitgereikt.

 

Nadien is ook nog naast de hoogwerker een groepsfoto gemaakt, want daarvoor waren ze naar de kazerne gekomen en natuurlijk moest ook dit heugelijke feit op de gevoelige plaat vastgelegd worden.

 

20181120 13