Laatste melding

Facebook brw Oss

14-jun Brand loods Habsburgstraat

Oss, 14 juni 2018 : Op donderdagavond komt er een melding binnen van een brand in loods aan de Oijenseweg. Later wordt dit bijgesteld door het adres aan de Habsburgstraat te Oss. 

 

De melding betreft brand in een loods met opslag en daarom worden er 2 tankautospuiten (TS), een hoogwerker en de officier van dienst gealarmeerd. Tevens wordt de politie gealarmeerd.

 

20180614 5

Foto : Gabor Heeres

 

Ter plaatse wordt de eerste TS opgevangen door een man die naast het pand aan het sleutelen is aan zijn wagen. Er komt rook uit het pand via het dak.

De eerste ploeg gaat met een straal naar binnen en treft in de eerste loods een brandhaard aan. Omdat het pand gevuld is met parfum, is het oppassen.

Parfum is een mengsel van geurstoffen met oplosmiddel. Als oplosmiddel wordt vaak alcohol gebruikt, dus een potentiëel gevaar.

Bijkomend probleem zijn de rookmachines in het pand die gebruikt worden bij inbraak.

 

20180614 7

Foto : Gabor Heeres 

 

Ondertussen wordt met grote moeite de deur van binnen uit geopend. Het pand is zeer goed beveiligd om diefstal tegen te gaan.

Het dak is ook gaan branden, wat zichtbaar is aan de buitenzijde. Met een straal in de hoogwerker wordt dat brandje snel geblust.

 

20180614 8

Foto : Gabor Heeres

 

Als de deuren open zijn blijken alle pallets met parfum te zijn aangetast door het vuur of de hitte. In de 2de box zijn veel dozen verbrandt terwijl er geen vuur is geweest.

 

Voor de man welke bij het pand aan het werk was, is een ambulance geweest. De man had het moeilijk tijdens de brand en had mogelijk rook ingeademd.

Na controle bleek de man geen letsel te hebben opgelopen.

 

20180614 19

Foto : 112 nieuws Oss

 

Als alle pallets naar buiten zijn gereden, kan de brand geheel gedoofd worden.

De schade is groot.