Laatste melding

Facebook brw Oss

15-jun Brand woning Verdistraat

Oss, 15 juni 2018 : Op vrijdagavond even na 6 uur komt er een melding van een woningbrand aan de Verdistraat. Er komt veel zwarte rook aan de achterzijde uit de woning en de bewoners zijn niet thuis. Er wordt ook aangegeven dat er nog honden binnen zitten.

 

Voor deze melding rijden een tankautospuit en de hoogwerker naar het meldadres.

 

Ter plaatse aangekomen, worden er 2 honden waargenomen bij de deur van de keuken. Omdat het pand op slot zit en de bewoners niet aanwezig, moet een toegang geforceerd worden. 

Normaal wordt er een raam ingeslagen, maar direct achter dit raam zitten de 2 honden en is het inslaan geen optie. Omdat de honden laag bij de grond zitten, hebben ze nog niet veel last van de rook.

 

20180615 13

Foto : Gabor Heeres

 

Met behulp van een koevoet wordt de deur opengebroken en de andere ploeg gaat via een raam de woonkamer binnen, waar de brand zich bevind.

Als de deur open is, kunnen de honden naar buiten. Ze worden direct de garage in geleid, zodat ze niet weg kunnen lopen.

 

20180615 27

Foto : Edwin Smits

 

Kort daarna komen de bewoners thuis, die hevig geëmotioneerd zijn. Gelukkig kan worden gemeld, dat de honden in veiligheid zijn.

De brand is snel geblust.

 

20180615 33

Foto : 112 nieuws Oss

 

De schade door de rook en brand is behoorlijk.

 

Video : 112 Nieuws Oss