Facebook brw Oss

06-mrt Woningbrand Prof.Regoutstraat

Oss, 6 Maart 2017 : Op maandagavond komt er een melding binnen van een woningbrand aan de Professor Regoutstraat te Oss.

 

De meldster geeft aan dat de meterkast brand, waarop post Oss gealarmeerd wordt. Tijdens het aanrijden wordt doorgegeven dat de woning op de 2de verdieping gelegen is en iedereen het pand heeft verlaten. De tankautospuit wordt buiten opgewacht. Hierop wordt ook de hoogwerker verzocht mee te rijden, omdat de brand zich op een hoger niveau bevind.

 

Aangekomen op het brandadres geven de bewoners aan waar het apparement zich bevind en hoe deze bereikt kan worden.

Er was getracht met behulp van blussers de brand te blussen, wat helaas niet gelukt. Bij het appartement aangekomen staat de gehele hal in lichterlaaie. Deze vlammen worden snel met een straal hoge druk geblust. Als er geen vlamverschijnselen meer zijn, dan wordt de woning verkend op mogelijke uitbreiding van het vuur en/of mogelijke slachtoffers. Aangezien medegedeeld is dat er niemand meer binnen was, is het zoeken naar slachtoffers een formaliteit.

Als het brandhaard voldoende geblust is, worden de ramen geopend en een ventilator ingezet om de rook te verdrijven.

 

Bij deze tekst is foto tijdelijk niet beschikbaar

 

De gehele meterkast en een stuk van de gang heeft brandschade en de rest van het huis heeft rook en waterschade.

Personeel van de opgeroepen ambulance heeft de bewoonster nog nagekeken, omdat zij rook binnen heeft gehad.

 

Stichting Salvage heeft daarna het pand overgenomen, samen met Enexis en de woningbouwvereniging. De bewoonster van het appartement zal tijdelijk ergens anders ondergebracht moeten worden.

 

.Bij deze tekst is foto tijdelijk niet beschikbaar

Foto : H.Bunthof

 

Bij deze tekst is foto tijdelijk niet beschikbaar

Foto : Charles Mallo