Laatste melding

Facebook brw Oss

10-apr Slaapkamerbrand Verdistraat

Oss, 10 april 2017 : Op maandagmorgen 10 april om 10:06 komt er een melding binnen van een brand in een woning aan de Verdistraat te Oss. De bewoners hebben de brand ontdekt en zijn allemaal naar buiten gegaan. In de woning zijn nog wel enkele vogels en een poes.

 

Als de eerste tankautospuit te plaatse komt, gaan de manschappen gescheiden te werk. Een ploeg gaat met straal naar binnen en de andere ploeg gaat op verkenning om de dieren te zoeken.

 

20170410 4

Foto : Charles Mallo

Op de benedenverdieping is nog geen rook, dus wordt de aandacht naar boven verplaatst. Dieren op de benedenverdieping zijn daar veilig. Boven aan de trap aangekomen is het onmogelijk om nog iets te zien. De rook is dik en donker. Doordat de bewoners een overdadige hoeveelheid materiaal opgeslagen hebben in huis, is het haast niet mogelijk in de dikke rook om de weg te vinden. De dieren kunnen dus ook niet snel gevonden worden.

 

20170410 9

Foto : Charles Mallo

 

Op de voorkamer wordt een vuurhaard aangetroffen en snel geblust. Als er enkel ramen geopend worden en de ventilator geplaatst, kunnen de vogels gevonden worden. De vogels worden snel naar buiten gebracht, maar voor 2 vogels komt de redding te laat. 1 vogel heeft de brand wel overleefd. De poes wordt echter niet gevonden, maar komt even later buiten aanlopen.

 

20170410 10

Foto : Charles Mallo

 

Nadat de brand geheel geblust is worden diverse verbrande materialen naar buiten gegooid en daar verder afgeblust. 

Als het pand gecontroleerd is of er nog schadelijke gassen binnen hangen, wordt het pand overgedragen aan de bewoners. De politie gaat nog met de bewoner kijken wat de oorzaak van de brand was. Stichting Salvage is opgeroepen voor verdere afhandeling van de schade.

 

20170410 12

Foto : Charles Mallo