Facebook brw Oss

07-jun Schuurbrand Populierstraat

Oss, 07 juni 2017 : Op woensdagmiddag komt er een melding binnen van een woningbrand aan de Populierstraat te Oss. Hierop wordt post Oss gealarmeerd en de politie. Kort daarop krijgt de meldkamer door dat er zeer veel rook is en er nog kinderen in de flat naast de brandende schuur zitten. Uit voorzorg wordt ook een ambulance gewaarschuwd.

 

20170607 1

 

Als de eerste tankautospuit (TS) uitrukt, krijgen zij door dat het reeds om een uitslaande schuurbrand gaat. Tevens zijn er nog kinderen in de flat ernaast en er is veel rookontwikkeling. Hierop wordt besloten om ook met de tweede tankautospuit uit te rukken en een hoogwerker.

Bij aankomst van de eerste TS krijgen zij door dat de kinderen uit de flat zijn, zodat zij zich direct op de brand kunnen richten.

Er worden 2 stralen uitgerold, om het vuur aan 2 zijden te bestrijden. Met behulp van het personeel van de hoogwerker wordt de waterwinning opgebouwd en het personeel van de 2de TS help de collega's van het eerste voertuig.

 

De straat is ondertussen afgesloten voor verkeer en ook het gebied rond de brand is met een lint afgezet.

 

De schuur is helemaal uitgebrand. De muren van de schuur zijn omgehaald, omdat de muren onstabiel waren geworden door het vuur en er flinke schuren in de muur zaten.

Nadat het geheel is afgeblusd is het pand overgedragen aan de bewoner en de politie. Er is niemand gewond geraakt.

 

Video : Jan Theunisse

 

20170607 6

20170607 9

20170607 13

20170607 18

 Foto's en video : Charles Mallo