Laatste melding

Facebook brw Oss

18-nov Officiële avond post Oss

Zoals al jaren traditie heeft de post Oss op de derde zaterdag in november de officiële postavond. Dit is het moment om stil te staan bij de jubilarissen , behaalde diploma’s en dit jaar sinds lange tijd een aantal vaste aanstellingen van nieuwe collega’s.


Voordat er begonnen werd aan het officiële deel, werd er eerst even stilgestaan bij een drietal oud-collega’s die ons dit jaar zijn ontvallen.

  • Andre van Bergen († 28 maart)
  • Tonnie Wittenberg († 9 september)
  • Jan van Gruijthuizen († 10 november).

Na een minuut stilte voor deze oud-collega’s neemt de postcommandant, Hans Rigter, het afgelopen jaar in vogelvlucht door. Hierbij komen de wedstijden, de verbouwing van onze brandweerkazerne, de nieuwe tankautospuit en de organisatie aan bod.

 

Hans Rigter

 

Daarna is het tijd om stil te staan bij de jubilarissen. Dit jaar waren er drie jubilarissen:

  • Jeroen Pittens 12½ jaar
  • Jan Theunisse 20 jaar
  • Harold Goossens 30 jaar

Harold Goossens kon door andere verplichtingen helaas niet aanwezig zijn.

 

Jeroen Pittens.

Op 1 september 2004 is Jeroen bij onze post begonnen. Eigenlijk iets eerder, en wel op 22 mei 2003. Dit was de datum dat onze jeugdbrandweer is geïnstalleerd na het idee, en heel veel energie, van zijn pa Jos. Zoals we vaker zien gaat de brandweer van vader op zoon, en Jeroen begon het al bij de jeugdbrandweer.

 

Jeroen en Laura

Jeroen en Laura

 

Jeroen Jeroen en Laura

 

Jan Theunisse.

Jan is begonnen op 1 augustus 1997 bij de vrijwillige brandweer van Megen, en maakte later de overstap naar Oss. Na deze overstap is er ook nog een brandweer huwelijk ontstaan en trouwde hij met Tristan Theunisse, ook lid van onze post.

 

Jan en Tristan

Jan samen met Tristan

 

Jan Jan en Tristan

 

Vaste aanstelling.

Arjan Ruijs, Dylan van Vugt, Maikel de Wit hebben het afgelopen jaar hun opleiding met goed gevolg afgesloten. Gerald Brouwer heeft dit ook gedaan, maar dan via zijn werkgever Agrifirm. Alle vier hebben hun vaste aanstelling ontvangen.

 

20171118 9

Van links naar rechts: Gerald Brouwer, Maikel de Wit, Dylan van Vugt en Arjan Ruijs.

 

Bevorderingen.

Ronald de Man deze avond verrast met een bevordering tot Hoofdbrandwacht.

Theo Abbenes werd eerder deze week al verrast met zijn bevordering tot Hoofdbrandwacht, aangezien hij niet aanwezig kon zijn. 

Ook Eric Stichelmans werd bevorderd tot Hoofdbrandwacht, maar ook hij kon niet aanwezig zijn.

 

Ronald

 

Link naar speech