Laatste melding

Facebook brw Oss

De jaarwisseling van 2014-2015 was een bijzondere rustige jaarwisseling voor de brandweer.

Uitzondering hierop voor post Oss was de dienstverlening aan onze collega's in Uden, welke te kampen hadden met een zeer grote brand.

 

Oudjaarsdag was een rustige dag. In de avond begonnen er wat kleine meldingen binnen te komen, maar op een autobrand in de Vinkenstraat na, was het niets bijzonders. In de Vinkenstraat was een autobrand welke door post Berghem werd geblust.

Post Oss moest rond half 10 naar Uden met de ademluchtcontainer voor een grote brand aldaar.

 

De jaarwisseling verliep ook rustig. Alleen in Berghem op de Spaanderstraat was er een brandhaardje in een woning met rieten kap. Gelukkig is de schade beperkt gebleven. In de nieuwe post van Oss, Geffen, werd er een woningbrand gemeldt, maar dit bleek te gaan om een vuurkorf achter het huis. Verder waren er nog enkele meldingen van vreugdevuurtjes, welke niet gevaarlijk waren voor de omgeving.

 

Rond 2 uur werd het bij de grote brand in Uden nog spannend en moest de hoogwerker met spoed naar de inmiddels opgeschaalde grote brand naar zeer grote brand. Het vuur dreigde over te slaan naar een appartementencomplex, waardoor de inzet van nog een extra hoogwerker nodig was. Met als positieve ontwikkeling dat dit ook succesvol was. Tevens werd er een ploeg opgeroepen voor de aflossing van de collega's in Uden, maar door de geringe bezetting is dit aan een andere post overgedragen.

 

Op oudjaarsdag en nieuwjaarsochtend tot 12:00 waren er in 2013/2014 29 meldingen via de semafoon. In 2014/2015 waren er dit slechts 12, waarvan er ook 3 voor de grote brand in Uden waren.

 

20141231-6

Foto Maickel Keijzers

 

20141231-4

Foto Maickel Keijzers

 

 

20141231-5

Foto Maickel Keijzers

In 2014 waren er de volgende hoeveelheid alarmeringen:

 

Berghem 88
Lith 30
Megen 38
Oss 306
Ravenstein 64

Gegevens op basis van alarmeringen via semafoon.

Kaderalarmen zijn hierin niet meegenomen.