Laatste melding

Facebook brw Oss

Logo jbrwOp zaterdag 11 april werden door brandweer Benschop jeugdbrandweerwedstrijden georganiseerd. Hierbij werd ook deelgenomen door de aspiranten van de jeugdbrandweer Oss.

 

20150411 1

 

Op bedrijfsterrein lagen de materialen klaar enmochten de jeugdleden zich opstellen. De bevelvoerder controleerde de leden op kleding.

Nadat de bevelvoerder het sein: “jeugdbrandweer Oss is gereed” gaf, kreeg hij een briefje waar het uitrukbericht stond.

De melding was een prioriteit 1 melding in een bedrijfspand van de firma Terbeg (hal 10) aan de Oranje Nassaustraat 10 te Benschop.

De bevelvoerder mocht gedurende 2 minuten de meldkamer uithoren, om zoveel mogelijk informatie te krijgen. Er zou brand zijn in een kantoor en 1 werknemer was nog op het terrein aanwezig. De waterwinning lag voor het pand.

 

20150411 3

 

Nadat de bevelvoerder de informatie gedeeld had met de rest van de leden, kon de ploeg aan de wedstrijd beginnen. De tijd ging in bij het eerste contact met de meldkamer.

Bij aankomst gaf de bevelvoerder opdracht aan de aanvalsploeg voor het verkennen van het terrein en pand. Er kwam meteen een medewerker naar buiten gelopen en zei dat er binnen brand was, maar dat er niemand meer binnen was.

 

20150411 5

 

De bevelvoerder gaf meteen de opdracht aan de waterploeg en pompbediener om de waterwinning gereed te maken. De aanvalsploeg moest verder gaan met verkennen van het gebouw. De medewerker van de fabriek werd uitgehoord om zo meer informatie te verkrijgen. Tergelijkertijd werd om een ambulance en de politie verzocht.

De aanvalsploeg kwam met de mededeling dat ze een vuurhaard hadden gevonden achter in het kantoorpand. Hierop werd de opdracht gegeven om de eerste straal lagedruk gereed te maken en in te zetten op de vuurhaard.

 

20150411 14

 

Bij het inzetten van de eerste straal werd ook een doorslag naar de eerste verdieping waargenomen. De bevelvoerder gaf hierop aan de waterploeg meteen de opdracht om de 2e straal lagedruk gereed te maken. De aanvalsploeg kreeg de opdracht om uitbreiding van het vuur te voorkomen. De waterploeg moest de brand op de eerste verdieping zoeken en gaan blussen. Nadat de waterploeg de tweede vuurhaard had gevonden hebben zij doorgegeven aan de bevelvoerder. Hij is meteen naar boven gegaan en gaf de opdracht aan beide ploegen de vuurhaarden te blussen. Dit heeft de bevelvoerder meteen gemeldt aan de meldkamer en aangegeven dat de brand meester was.

 

20150411 18

 

Nadat de eerste en tweede vuurhaard geblust waren heeft de bevelvoerder met de ploegen boven en onder verkend. Daarna zijn de ruimtes geventileerd en is de opdracht gegeven om alles in te pakken.

De bevelvoerder had de politie en medewerker ingelicht over wat er is gebeurd.en daarna het pand overgedragen.

Als laatste werd gezamenlijk de waterwinning opgeruimd.

Nadat alles opgeruimd was en de spullen achter de lijn stonden, werd door de baanleider de wedstrijd afgefloten en was het einde speeltijd.

De juryleden hebben daarna de ploeg toegesproken over het verloop van de wedstrijd en enkele tips en tops gegeven.

 

20150411 22

De leden van de jeugdbrandweerploeg en hun begeleiders.

 

De jeugdleden konden terugkijken op een leuke dag, waar ze een mooie wedstrijd hebben gespeeld.

 

Met dank aan Edwin Smits voor het aanleveren van de foto's en het verslag.

 

20150411 T 1

 

20150411 T 2