Laatste melding

Facebook brw Oss

13-nov autobrand Bram vd Berghstraat

Oss 13 november 2015, Bij de meldkamer brandweer komt een melding binnen van een autobrand in de parkeergarage Reders aan de Bram van den Bergstraat te Oss. Volgens de procedure autobrand wordt er 1 ploeg gealarmeerd. Even daarna schaalt de meldkamer op naar "middelbrand", omdat het een auto betreft die in een parkeergarage staat en de procedure ervan uit gaat dat een auto niet binnen staat.

Er gaan 2 tankautospuiten (TS) rijden en de hoogwerker (voorzien van een overdrukventilator). Tevens is de officier van dienst gealarmeerd.

De eerste TS gaat bij aankomst de garage in met 2 stralen hoge druk. De toegang is al open en de ventilatie van de garage draait op volle toeren. Door de warmte van het vuur is ondertussen ook de tweede wagen gaan branden.

Beide wagens zijn snel geblusd met de 2 stralen. Ondertussen zijn de manschappen van de 2de TS de flat in gegaan, om te controleren op rook en om eventuele bewoners te evacueren. Vele bewoners hadden de flat al verlaten en stonden buiten voor de flat.

 

De afzuiging van de garage had goed gefunctioneerd, zodat de flat vrij was van rook. De brand heeft 2 wagens aangetast. Tevens was er behoorlijke schade aan de garage zelf. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

 

Ingezette voertuigen:

 

  • 3131TS Oss
  • 3132TS Oss
  • 3151HW Oss
  • 0093OVD Regio
  • Politie