Laatste melding

Facebook brw Oss

Woningbrand Boterstraat

Op donderdagmiddag komt er net na 13:30 een melding binnen van een woningbrand aan de Boterstraat in Oss. Bij het uitrukken worden de rookwolken al waargenomen vanaf de kazerne. Gelijk daarop wordt er door de MeldKamer Brandweer opgeschaald, omdat de brand reeds uitslaand is. Hierop wordt een extra tankautospuit en de hoogwerker gealarmeerd. Ook de ambulance en politie zijn aanrijdend. Gelijktijdig met het opschalen van de brandweer wordt ook bij de ambulance opgeschaald, omdat er mogelijk slachtoffers zouden zijn.

 

Bij aankomst van de eerste tankautospuit komen er dikke rookwolken uit de voordeur. De bewoonster van het pand staat voor het huis.

 

Binnen is reeds een felle brand welke aan de achterzijde van het pand naar buiten komt. De brand wordt met een straal hoge druk snel geblust. De kamer welke in brand stond is gedeeltelijk uitgebrandt, en de rest heeft grote brand-, rook- en hitteschade opgelopen. De vissen in het aquarium hebben de brand niet overleefd. De hond kon op tijd uit het huis gehaald worden door de bewoonster. De bewoonster heeft veel rook binnengekregen en is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De buurman is in de ambulance nagekeken, maar het was niet nodig om hem over te brengen naar het ziekenhuis.

 

De woning is onbewoonbaar en ook de bovenliggende woningen hebben veel rookschade.

De stichting Salvage ontfermde zich verder over de panden.

 

Ingezette voertuigen:

 

  • 3131TS Oss
  • 2052HW Den Bosch (tijdelijk in Oss gestationeerd)
  • 3132TS Oss
  • 0093OVD
  • Politie
  • Ambulances

 

20150122 12

Foto : Maickel Keijzers

 

20150122 13

Foto : Maickel Keijzers

 

20150122 15

Foto : Maickel Keijzers

 

20150122 17

Foto : Maickel Keijzers