Laatste melding

Facebook brw Oss

23-nov Woningbrand Kersenlaan

Oss 23 november 01:39, In de nacht van zondag op maandag breekt er brand uit in een woning aan de Kersenlaan te Oss. De brand bevindt zich in de meterkast van de woning, waardoor de bewoners niet meer naar beneden kunnen. Een van de bewoners wil toch naar beneden om zijn hond te redden, welke beneden is, maar moet zijn poging staken, als hij zijn voeten verbrandt.

 

Bij het uitrukken van het eerste voertuig wordt gesproken over een uitslaande brand en de bewoners hangen uit het raam.

Nog tijdens het aanrijden worden de bewoners door politie en buurtbewoners uit het pand gehaald met een ladder van een buurtbewoner. Bij aankomst van het eerste voertuig is te zien dat er net achter de voordeur brand woedt.

 

20151123 7

Foto : Maickel keijzers

 

Omdat er sprake was van personen in het pand, waren er ook ambulances ook opgeroepen. De gewonde bewoners zijn tijdelijk opgevangen bij buurtbewoners, in afwachting van de komst van de ambulance. Bij aankomst van de ambulance is de verzorging van de bewoners overgenomen door het ambulance personeel. Beide bewoners zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

 

20151123 4

Foto : Maickel keijzers

 

Door de brand snel te blussen kan de woning verkend worden en al snel wordt de hond aangetroffen en naar buiten gebracht. De hond vertoond geen teken van leven en met behulp van wat massage en lucht uit een ademluchttoestel wordt de hond weer bij kennis gebracht. Ondertussen is er ook een dierenarts gewaarschuwd voor de hond.

 

20151123 6

Foto : Maickel keijzers

 

Nadat de hond weer voldoende bij kennis was, is hij in een brandweervoertuig gezet in een deken om bij te komen van deze ervaring.

 

20151123 1

Foto : Maickel keijzers

 

De woning heeft flinke brand en rookschade opgelopen. Hiervoor is stichting Salavage gewaarschuwd.

 

Ingezette voertuigen:

3131TS Oss

3151HW Oss

3132TS Oss

0093OVD

Politie

Ambulances

 

Film : Maickel Keijzers