Laatste melding

Facebook brw Oss

Schuurbrand Spieker

In de nacht van dinsdag 09-6 op woensdag 10-6 komt er een melding binnen van een schuurbrand aan de Spieker te Oss. In de schuur zouden gasflessen staan.

 

Bij aankomst van de eerste tankautospuit worden er direct 2 stralen hoge druk uitgelegd en een aanvang gemaakt met de blussing. 1 ploeg gaat direct op zoek naar de watervoorziening, omdat het bij aankomst al duidelijk over een forse brand gaat. Bij de verkenning wordt opgeschaald naar middelbrand, omdat er 3 schuren in brand staan. Verder is de brand zich via de erfafscheiding aan het uitbreiden naar de woningen en 2 in de tuin gestalde scooters.

Het afblazen van de gasfles wordt duidelijk waargenomen, waarbij er extra voorzichtig gedaan wordt.

 

Een straal wordt via een schutting naar de binnenplaats gebracht, zodat er een waterfront tussen de woningen en de brandende schuren geplaatst kan worden. Dit leidt er uiteindelijk toe, dat het vuur niet overslaat naar de woningen.

 

Bij aankomst van het 2de blusvoertuig, kan de vuurhaard bedwongen worden en kan de nablussing en verdere verkenning beginnen.

Het vuur was zo intens en ver gevorderd, dat er van 2 woningen ramen gesneuveld waren. Gelukkig was van het dubbelglas alleen de raam aan de buitenzijde gesprongen, waardoor het vuur, rook (in mindere mate) en water niet in de woningen is gekomen.

 

In totaal zijn er 3 schuren kompleet uitgebrand en 1 schuur beschadigd. Verder zijn alle tuinmeubels en de 2 scooters verbrand.

 

De bewoners van de panden waren de woningen uitgegaan, zodat er geen persoonlijk letsel was. Aan 1 kind werd een troostbeer van "Good Bears of the World" gegeven, zodat ze over de schrik van de brand heen kon komen.

 

 

Nadat het vuur geblust was, werden de panden aan de bewoners en de stichting Salvage overgedragen. Naar de oor\zaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

 

Uitgerukte voertuigen:

  • 3131TS Oss
  • 3132TS Oss
  • 3151HW Oss
  • 0093OVD Regio
  • Politie

 

20150610 1

Foto : Maickel Keijzers

 

20150610 2

Foto : Maickel Keijzers

 

20150610 3

Foto : Maickel Keijzers