Laatste melding

Facebook brw Oss

Woningbrand Wagenaarstraat

Oss 18 oktober 2015 13:24. Op zondagmiddag komt er een melding van een woningbrand aan de Wagenaarstraat te Oss. Hierop wordt er conform procedure gealarmeerd en gaat een tankautospuit en hoogwerker ter plaatse.

 

Aangekomen op het adres wordt verteld dat de meterkast in brand staat. Er komt rook uit het dak en de ramen op de bovenverdieping.

 

20151018 1

Foto : Maickel Keijzers

 

De bewoners zijn na het ontdekken van de brand de woning uitgegaan en hebben de deur achter zich dicht gedaan. Hierdoor kan er minder zuurstof bij de brand komen en zal het vuur minder snel uitbreiden.

Met behulp van de sleutel wordt de voordeur geopend, waarna met 1 straal hoge druk de vuurhaard in de meterkast geblust wordt. Op de bovenverdieping worden alle ramen geopend, zodat de rook naar buiten kan gaan. Ook wordt een ventilator in de deuropening gezet om de rook uit het pand te halen.

Door de brand is er kortsluiting ontstaan voor de hoofdzekeringen van het pand. Hierdoor is de spanning in een gedeelte van de wijk weggevallen. Hiervoor wordt Essent gewaarschuwd. Tevens wordt Salvage gewaarschuwd om de eerste maatregelen te treffen na de brand. 

De meterkast is geheel uitgebrand en verder is er veel schade door rook. De bewoners moeten de nacht elders doorbrengen, omdat er geen electriciteit meer is in de woning. Nadat de hoofdkabel is opgegraven en veilig is gesteld, kan Essent de spanning in de wijk weer op orde brengen.

Uitgerukte voertuigen:

  • 3131TS Oss
  • 3151HW Oss
  • Politie

 

20151018 3

Foto : Maickel Keijzers

 

20151018 9

Foto : Charles Mallo

 

20151018 10

Foto : Charles Mallo

 

20151018 13

Foto : Charles Mallo