Laatste melding

Facebook brw Oss

04-mei Woningbrand Zaltbommelseweg

Oss, 04 mei 2019: Tijdens de 2 minuten stilte werd voor de brandweerlieden van post Oss de stilte verstoord, door het afgaan van de semafoons. Woningbrand Zaltbommelseweg was de melding op de semafoon. Even later kwam daar nog een alarm bij voor de hoogwerker. Tijdens het uitvragen van de melder, werd duidelijk dat de brand op de 3de verdieping was van een flatgebouw. Voor dit soort meldingen wordt ook een hoogwerker gealarmeerd.

 

Tijdens het aanrijden naar het object wordt er gemeld dat de woning bewoond wordt door een oudere man, maar dat deze man niet reageert en men ook niet weet of de man nog binnen is. Daarom wordt uit voorzorg ook een ambulance gealarmeerd.

 

20190504 10

Foto : Gabor Heeres

 

Als de eerste wagen ter plaatse is, gaan de manschappen direct met een straal naar boven. In het trappenhuis is niets te zien (geen zwarte ramen of rook) van de brand. De melding is op de derde verdieping, maar het doorgegeven huisnummer is op de tweede verdieping. Daarom wordt de deur van het opgegeven huisnummer geforceerd, maar binnen wordt niets aangetroffen.

 

20190504 12

Foto : Gabor Heeres

 

Als de deur van de derde verdieping geforceerd wordt, is direct een flinke brand waarneembaar. Deze wordt snel geblust.

De hoogwerker is ondertussen opgesteld en zo wordt ook op het balkon een toegang geopend. Omdat er mogelijk iemand binnen zou kunnen zijn, wordt de woning doorzocht.

Dit is niet eenvoudig door de rook in de woning en de obstakels in de woning. Als de rook enigszins is opgetrokken, wordt duidelijk dat zich niemand in de woning bevind.

 

20190504 15

Foto : Gabor Heeres

 

Het appartement staat bijna helemaal vol met wietplanten. Een slechte elektische verbinding is mogelijk de oorzaak van de brand.

Nadat het pand is geventileerd, wordt deze overgedragen aan de politie.