Laatste melding

Facebook brw Oss

31-jul Woningbrand Suggelaarsestraat

Oss, 31 juli 2019 : In de nacht van dinsdag op woensdag komt er een melding binnen van een uitslaande woningbrand. Een buurtbewoner merkte dat er iets niet in orde was en ging polshoogte nemen. Toen trof uit een uitslaande woningbrand aan in de Suggelaarsestraat te Oss. Hierop werden 2 tankautospuiten (Heesch en Oss) gealarmeerd, gevolgd door de Officier van dienst, een waterwagen en een hoogwerker.

 

20190731 1

Foto : Gabor Heeres

 

Het is bekent dat in deze omgeving geen brandkraan op put in de omgeving is, dus de belangrijkste taak is het opzetten van een constante waterlevering.

Ter plaatse aangekomen kan geconstateerd worden dat de brand al enige tijd heeft gewoedt, alvorens de brand ontdekt is.

 

20190731 2

Foto : Gabor Heeres

 

Aangezien er een auto voor het pand staat en zich niemand van de bewoners gemeld heeft, wordt gevreesd dat er nog personen in het pand zijn.

De woning staat echter al geheel in lichterlaaie. Het vuur is al overgeslagen naar het naastgelegen bedrijfsgebouwtje, maar is nog niet binnen.

Snel wordt er binnen een verkenning uitgevoerd om eventuele slachtoffers op te sporen. Nadat het pand doorzocht is, kan geconstateerd worden dat er niemand binnen is.

De woning staat in een bosrijke omgeving en de grootste prioriteit bestaat uit het nat houden van de omgeving en het vliegvuur te doven, vordat het gevaarlijk wordt.

Omdat de waterwinning een probleem is, wordt er opgeschaald naar Grote brand en worden nog één TS, 2 waterwagens en het groot watertransport gealarmeerd.

 

20190731 5

Foto : Gabor Heeres

 

Als de waterwinning goed is opgebouwd, kan er voldoende bluskracht ingezet worden om overslag van de brand naar het bos en andere bijgebouwen te voorkomen.

De hoofdwoning en het bijgebouw waren op dat moment al geheel verloren.

Ondertussen is de woning al gedeeltlijk ingestort.

 

20190731 7

Foto : Gabor Heeres

 

Enexis wordt opgeroepen om de electriciteit en het gas van het pand te halen. Tevens wordt er een kraan opgeroepen om de resterende wanden om te stoten c.q. weg te halen.

Als het licht begint te worden is er niets over van de woning en het bijgebouw. Het is ondertussen duidelijk dat de bewoners op vakantie zijn in het buitenland en door de familie op de hoogte is gebracht.

De bewoners hebben nu alleen nog de spullen die ze meegenomen hebben op vakantie. Van de woning en de inhoud is werkelijk niets meer over als een berg stenen.