Laatste melding

Facebook brw Oss

16-nov Officiële postavond post Oss

Ieder jaar is er op de derde dinsdag van november de officiële avond van post Oss. Zo is er ook op 16 november 2019 een officiële avond voor de leden van post Oss.

Deze avond staat traditioneel in het teken van het huldigen van de jubilarissen en het uitreiken van de behaalde diploma’s.

 

Dit jaar is het echter een bijzondere officiële avond, want diverse leden van post Oss zijn deze avond gehuldigd als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door het drukke programma, begint de avond al om 18.30 uur met de opening door postcommandant Hans Rigter.

 

Hans Rigter 2019

 

De avond begint met een terugblik van het afgelopen jaar.

In maart is er een partnerdag georganiseerd, waarop de aanhang kennis kon maken (letterlijk), met de werkzaamheden van hun partners. Een zeer geslaagde dag.

 

Ook werd in maart deel genomen aan de vaardigheidstoetsen in Vlijmen. Bij een scenario met brand en hulpverlening heeft de ploeg een goede samenwerking laten zien, maar onvoldoende volgens de jury.

 

Op de laatste oefening voor de vakantie, konden de oudere collega’s met het 100 meter slangenrollen weer een oude traditie oppakken.

Als eerste post is Oss overgegaan op nieuwe pakken. Hierbij heeft iedereen nu ook een 2de pak, zodat na een inzet altijd een schoon pak op maat beschikbaar is.

 

Eind augustus is er afscheid genomen van Jeroen Nijs.

 

Op 18 mei is er een geslaagde open dag gehouden. Het is het streven om dit iedere 5 jaar te blijven doen.

Net voor de open dag was de campagne “Parttime Hero” gestart met Ronald de Man in een hoofdrol voor post Oss. Hierop hebben diverse mensen gereageerd. Met een aantal van hen wordt binnenkort een sollicitatiegesprek gehouden.

 

Als post rukken we regelmatig uit naar grote branden in de Regio. Dit jaar waren er echter ook 2 grote branden in Oss. Een aan de Berghemseweg en de andere aan de Willibrordusweg.
Wij zijn dit jaar ook al diverse keren uitgerukt voor autobranden. De teller staat op 40+.

 

Sinds kort is het korps weer een aantal chauffeurs rijker en er zijn nog een paar chauffeurs in opleiding.

 

Ook dit jaar zijn er weer diverse scholen bezocht om voorlichting te geven. Dit samen met de afdeling Risicobeheersing. Tevens zijn er diverse scholen op de kazerne geweest. Hiervoor waren er altijd collega’s beschikbaar om deze voorlichting te verzorgen, waarvoor dank.

 

Er waren dit jaar 5 jubilarissen (2 nog van 2018 en 3 van dit jaar):

 

Dave Pashouwers

Dave was op 1 februari 2018 twaalf en een half jaar in dienst. Dave kon niet aanwezig zijn, en krijgt zijn oorkonde op een oefenavond.

 

Jub Roy 2019

Roy Wittenberg

Ook Roy was op 1 februari 2019 twaalf en een half jaar in dienst. Omdat Roy naast brandweerman ook fanatiek trommelaar is in een carnavalsband, had hij vorig jaar geen tijd. Dit jaar is hij wel aanwezig.
Als Roy in dienst komt, is hij automonteur bij een garage in Oss. Dat hij iets met wagens had, bleek ook bij de brandweer. Hij groeide snel door naar chauffeur en wist al gauw veel van de brandweerwagens. Toen hij in dienst kon komen van de brandweer als monteur, was de keuze snel gemaakt. Ook voor de post is het fijn dat iemand met meer kennis dan de gemiddelde brandweer. Lid is van de post. Problemen zijn dan snel verholpen.

 

Jub Ybe 2019

Ybe Verreijt

Net als Dave en Roy was ook Ybe op dezelfde dag twaalf en een half jaar in dienst. Door het werk bij Aspen was Ybe regelmatig overdag beschikbaar.
Ybe is al enig tijd oefenleider en weet in die hoedanigheid vaak verrassende panden te regelen voor de oefening. Zo konden we begin dit jaar enkel oefeningen draaien in de Grote Kerk.
Wel geeft het te denken, dat Ybe regelmatig in een rok rondloopt. Hij doet dit samen met zijn kameraden, als hij deel neemt aan de Obstacle Runs. Dit is een andere hobby die hij met veel passie bedrijft.

 

Jub Edwin 2019

Edwin Smits

Edwin was op 1 september van dit jaar, twaalf en een half jaar in dienst bij de grote brandweer. Edwin is namelijk begonnen bij de jeugdbrandweer en het stond al vanaf het begin vast dat hij door zou stromen. In het begin was het nog ons Pap (ook lid geweest van brandweer Oss) zegt …… Maar tegenwoordig is dat verleden tijd. Edwin is nog steeds boos op diegene die zijn 660 verkocht heeft. De 660 was het schuim-en poederblusvoertuig van de Regio en grote trots van Edwin. Naast de brandweer is Edwin actief bij een carnavalsclub, waar hij ieder jaar meehelpt met het bouwen van carnavalswagens.

 

Jub Johan 2019

Johan Ulijn

Johan was op 1 september j.l. 30 jaar in dienst van de brandweer. Hij is hoofdbrandwacht en chaufeur groot en dus met alles bekent. Johan is van automonteur, naar magazijnmedewerker en vrachtwagenchauffeur doorgegroeid van de warme kant van de brandweer, naar de koude kant. Johan is actief bij Risicobeheersing. Daar doet hij veel aan voorlichting. Dit vind plaats bij diverse gelegenheden. Als Johan op een school voorlichting geeft, zie je aan hem, dat hij helemaal in zijn element is. Hij vindt dat ook prachtig en offert daar menig vrij uurtje voor op.
Johan geeft niet alleen voorlichting, maar is ook de drijvende kracht achter de Facebook-pagina van post Oss.

 

Jubilarissen 2019