Laatste melding

Facebook brw Oss

16-sep woningbrand Teugenaarsstraat

Oss, 16 september 2019 : Op maandagmorgen net voor 9 uur, komt er een melding van een woning aan de Teugenaarsstraat. Omdat de melding in eerste instantie niet duidelijk is, wordt er een tankautospuit (TS) van post Oss gealarmeerd voor een brandgerucht.

Kort daarna is het duidelijk dat het om een woningbrand gaat en de de brand al uitslaand is. Hierop wordt nog een TS gealarmeerd en de Officier van Dienst, de hoogwerker en een waterwagen. Omdat er onvoldoende bemanning is voor de 2de TS, wordt de TS van Berghem gealarmeerd.

 

20190916 6

Foto : Gabor Heeres

 

Bij het aanrijden hangt de rook al in de straat voor de kazerne.

Als de eerste TS aankomt, wordt direct aan de achterzijde een straal ingezet. De 2de ploeg gaat door de voordeur naar binnen met een straal. Na enkele minuten is het vuur geblust en kan de woning verder verkent worden. Boven worden alle ramen open gezet, zodat de rook uit het pand kan worden verdreven.

 

20190916 17

Foto : Gabor Heeres

 

Als de bewoners vertellen wat er gebeurd is, komt ook naar voren dat de poes al even niet gezien is. Hierop wordt de woning nogmaals doorzocht, om te zien of de poes toch binnen zit. Deze wordt binnen echter niet aangetroffen.

Daarna wordt er nog nageblust om alle vuurhaardjes uit te krijgen.

 

20190916 4

Foto : Maickel Keijzers

 

Het vuur heeft de achterzijde van de woning zwaar beschadigd. De rest van de woning heeft rookschade opgelopen. Samen met de stichting Salavage hebben de bewoners afspraken gemaakt voor de afhandeling van de schade. De bewoners zullen de komende tijd elders onderdak moeten zoeken.