Laatste melding

Facebook brw Oss

21-jan Brand garageboxen Saturnusstraat

Oss, 21 januari 2019: Op maandag 21 januari kwam er bij de meldkamer Brandweer een melding binnen van een uitslaande brand aan de Saturnusstraat te Oss. Conform de procedure werd hiervoor een tankautospuit (TS) gealarmeerd van post Oss.

 

20180121 2

 Foto : Charles Mallo

 

Nog voordat het eerste voertuig uitgerukt was, werd er vanwege de vele meldingen al opgeschaald door de alarmcentrale naar een tweede tankautospuit en de Officier van Dienst. Bij het uitrukken van de eerste TS, was er al een dikke rookpluim te zien. De melder had aangegeven dat er verschillende gasflessen aanwezig waren en dat er aangreden moest worden via de Grote Beer.

 

20180121 6

Foto : Charles Mallo

 

Voordat het eerste voertuig aankwam ontplofte al een gasfles en kort na aankomst ging de tweede gasfles.

De brand werd met 2 stralen hoge druk snel bedwongen. Hierdoor was de tweede TS ook niet meer nodig.

 

20180121 8

 Foto : Charles Mallo

 

Onder 1 van de overkappingen stond een caravan, welke geheel uitgebrand was. Tevens waren er 3 schuurtjes en nog een overkapping geheel uitgebrand. De schuurtjes ernaast hebben wat vuur, rook en waterschade opgelopen.

 

20180121 9

 Foto : Charles Mallo

 

Al snel was het duidelijk dat er asbest op de daken lag en dat er overal asbest deeltje lagen. Hiervoor werd ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de OVD bevolkingszorg opgeroepen. Tevens kwam er een deskundige op het gebied van asbest ter plaatse. In overleg werd besloten dat alles afgezet moest worden en dat er een gespecialiceerd bedrijf moest komen om de asbest op te ruimen.

 

20180121 14

 Foto : Charles Mallo

 

Voor de brandweer werd de hygiëne tent opgeroepen. In deze tent kan het uitrukpak uitgetrokken worden en kan eenieder een schone overall aan doen.

Dit gebeurde nadat alles eerst goed was afgespoten in de vervuilde zone.

 

Video : Charles Mallo