Laatste melding

Facebook brw Oss

26-feb Nieuwe uitrukkleding post Oss

Dinsdagavond zijn alle 37 vrijwilligers van de Osse brandweer voorzien van nieuwe uitrukkleding.

De brandweer stapt af van de zwarte pakken en heeft bewust gekozen voor een licht pak.

 

Post Oss nieuwe uitrukkleding

Nieuwe kleding op kapstokken

 

Arbeidshygiëne (schoon werken) is ook binnen de brandweer een belangrijk item. Doordat de nieuwe pakken licht van kleur zijn, is het beter en sneller te zien als een pak vervuilt is. Naast de 37 nieuwe pakken ligt er op de kazerne voor elke persoon een tweede pak klaar als reserve. Dus mochten de pakken teveel zijn vervuilt, dan is er direct een schoon pak klaar voor de volgende uitruk.

 

Groepsfoto Post Oss nieuwe uitrukkleding

(Bijna) De gehele post met nieuwe uitrukkleding

 

Ook is er gekozen voor een wat dunner (en dus ook lichter) pak dan de vorige. De veiligheid komt hierdoor niet in het gevaar en de brandweerman krijgt sneller het signaal als de temperaturen bij bijvoorbeeld een brand in een woning (te-) hoog wordt.

Voordeel is ook dat hittestuwing minder snel zal optreden.

 

Binnenkort worden alle andere brandweerposten in de regio Brabant-Noord voorzien van deze pakken. Post Oss dient, samen met post Den Bosch, als pilot om te kijken hoe het logistiek goed kan worden geregeld om de pakken die gewassen moeten worden weer op de post terug te krijgen.

 

20190227 6

De eerste uitruk met nieuwe kleding

 

Alle pakken zijn voorzien van een TAG (elektronisch label) waarmee met een scanapparaat het pak precies kan worden gevolgd in het logistieke proces en hoe vaak deze straks is gewassen.