Laatste melding

Facebook brw Oss

23-aug Afscheid Jeroen Nijs

Afscheid Jeroen Nijs.

 

20190823 1

 

Op 23 augustus is door post Oss afscheid genomen van Jeroen Nijs.

Door een medisch probleem, kon Jeroen niet langer zijn werkzaamheden bij de brandweer uitvoeren, en rukte daardoor al enige tijd niet meer uit. Jeroen heeft hier lang over nagedacht en met verschillende mensen hierover gesproken, maar heeft helaas moeten besluiten om na 18 jaar bij de brandweer te moeten stoppen. Zijn lichaam was niet meer in staat om de zware taak bij de brandweer uit te voeren.

 

20190823 4

 

Op 23 augustus is er een afscheidsreceptie, waarbij de collega’s afscheid konden nemen van Jeroen.

Nadat Jeroen, Maaike en Renske door een tankautospuit en de hoogwerker waren opgehaald, kon in de kazerne van Oss het afscheid beginnen. Natuurlijk waren er ook voor Jeroen woorden van afscheid.

 

20190823 7

 

Hans Rigter, postcommandant Oss, opent de avond met het verwelkomen van alle aanwezigen. In het bijzonder Jeroen, Maaike, Renske en de familie van Jeroen.

Jeroen wordt gekenmerkt als een echte brandweerman. Altijd vooraan, niet te bang om zijn handen uit de mouwen te steken en gaat letterlijk en figuurlijk door het vuur. Jeroen had het motto van: “Niet lullen, maar poetsen”.

 

Als er collega’s niet paraat konden staan, nam Jeroen hun dienst over. Zo kon je Jeroen regelmatig op de tankautospuit zien zitten.


In het begin van zijn carrière, toen Jeroen nog thuis woonde, reed hij ’s-nacht samen met pa Ad (ook actief brandweerman tot januari 2018) naar de kazerne. Nadeel was echter dat Jeroen veel sneller was dan pa, wat resulteerde in het feit dat ze op een gegeven moment allebei afzonderlijk naar de kazerne reden.

 

20190823 8


Overdag was het regelmatig te zien, dat Jeroen aanwezig was. Getuige het feit, dat er een wit spoor van het parkeerterrein, naar de kapstok en naar de tankautospuit liep. Dit spoor werd achtergelaten door Jeroen, die van een stukadoorsklus af kwam. Jeroen zijn werkgever maakte dit mogelijk en ook hij werd hiervoor bedankt.

 

De wedstrijdploeg was Jeroen zijn dingetje. Ieder jaar weer was hij present om deel te nemen aan de wedstrijden. Jeroen genoot hiervan.

 

Als vrijwilligerspost wordt je niet zo snel Internationaal ingezet, maar toen er een tankautospuit de landsgrenzen overging, was Jeroen erbij. Op 26 mei 2011 was er een grote bosbrand op de grens bij het Belgische Kalmthout. Hierbij waren diverse voertuigen van onze regio opgeroepen om de collega’s daar af te lossen.

 

Als laatste speldje Hans Rigter de vrijwilligersmedaille op bij Jeroen, voor zijn 18 jaar bij de brandweer van Oss.

 

20190823 10

 

Als laatste bedankt ook Jeroen zijn werkgever en de collega’s voor de mooie tijd.

 

Daarna was er gelegenheid om Jeroen en Maaike te bedanken voor de vele jaren en onder het genot van een drankje na te praten over deze mooie carrière.

 

Sfeerimpressie van de afscheidsreceptie

 

Sfeerimpressie van de inzet van Jeroen